Konkurs za upis u Vojnu gimnaziju

16/02/2016 14:09

Konkurs za upis u Vojnu gimnaziju

Vojna gimnazija je raspisala konkurs za upis 120 kandidata muškog i ženskog pola u prvi razred četvorogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja.

Kandidati koji upišu Vojnu gimnaziju školovaće se četiri godine po planu i programu gimnazije opšteg smera, a nakon završenog školovanja u obavezi su da polažu prijemni ispit za upis u Vojnu akademiju.

Za vreme školovanja učenici Vojne gimnazije imaju status vojnog lica, u skladu sa zakonom o Vojsci Srbije.

Tokom školovanja učenicima su obezbeđeni smeštaj i hrana u internatu Vojne gimanzije, kao i udžbenici, školski pribor, odeća i obuća, zdravstvena zaštita i novčana primanja u skladu sa propisom kojim su uređeni uslovi, ančin ostvarivanja i visina novčanih primanja u Ministarstvu odbrane Republike Srbije, a troškove školovanja snosi Ministarstvo odbrane Repubike Srbije.

Prijava za upis u Vojnu gimnaziju podnosi se teritorijalnom organu Regionalnog centra Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka kandidata za upis.

Sve putne troškove oko prevoza do internata Vojne gimnazije radi realizacije prvog dela selekcije i do vojnozdravstvenih ustanova za potrebe psihološke i medicinsko-zdravstvene procene snose kandidati koji konkurišu za upis u Vojnu gimnaziju.

Konkurs za upis u Vojnu gimnaziju je otvoren do 31. marta 2016. godine.

Ostala obaveštenja u vezi sa konkursom mogu se dobiti u Vojnoj gimnaziji, Ulica Petra Čajkovskog broj 2, Beograd (telefoni: 011/3603–966, 011/3603–972 i 011/3603–655) ili na internet prezentaciji Vojne gimnazije.

16/02/2016 14:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga