Raspored polaganja prijemnih ispita

15/05/2017 11:50

Raspored polaganja prijemnih ispita

Pre polaganja završnog ispita, talentovani učenici će polagati prijemne ispite za upis u specijalna odeljenja srednjih škola.

Prilikom rangiranja učenicima će se računati bodovi koje su dobili na osnovu uspeha na kraju šestog, sedmog i osmog razreda, bodova koje osvoje na završnom ispitu, ali i bodovi koje dobijaju za osvajanje jednog od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima na kojima su učestvovali tokom osmog razreda.

Pročitajte i: Bliže se prijemni za nadarene učenike

Raspored prijemnih ispita

Prijemni ispiti za bilingvalna odeljenja u gimnazijama sa delom nastave na francuskom, italijanskom, ruskom, nemačkom i engleskom jeziku zakazan je za 27. maj.

Upis u srednje muzičke škole održaće se nakon što đaci budu polagali prijemni ispit koji je zakazan za 1, 2. i 3. jun.

Za upis u dizajnerske škole prijemni će se održati 2, 3. i 4. juna, dok je za baletske škole prijemni zakazan za 4, 5. i 6. jun.

Prijemni ispit za upis u specijalna matematička odeljenja gimanzija polagaće se 3. juna, dok će prijemnni za učenike koji žele da upišu odeljenja za talentovane za fiziku, informatiku i računarstvo polagaće se 4. juna.

Pročitajte i: Mala matura počinje 14. juna

U filološkim gimnazijama prijemni ispti će se održavati 3. i 4. juna.

Za upis u sportske gimnazije nije potrebno polagati prijemni ispit, ali učenici moraju podneti potvrdu o ostvarnim sportskim rezultatima – 3. i 4. juna.

15/05/2017 11:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga