11 stvari koje niste i nećete naučiti u školi

11/11/2014 16:29

11 stvari koje niste i nećete naučiti u školi

Bilo da ga volite ili ne, stvarno je u pravu što se tiče ovoga. Bil Gejts je držao govor u jednoj srednjoj školi o tome šta deca ne uče u školi i nikad neće ni učiti.

Govorio je o učenju koje je stvorilo decu koja nisu svesna realnosti i kako će ih to učenje sprečiti da uspeju u životu.

U svom govoru je dao 11 saveta roditeljima sa decom, i evo tih saveta:

1. Život nije fer – naviknite se na to.

2. Svet ne mari za vaše samopoštovanje. Svet očekuje da postignete nešto pre nego što počnete da se osećate dobro u svojoj koži.

3. Nećete zarađivati puno novca čim završite srednju školu. Nećete postati potpredsednik sa dobrim autom osim ako to ne zaslužite svojim trudom.

4. Ukoliko vam se ne sviđa vaš nastavnik, čekajte samo da počnete da radite i dobijete šefa.

5. Rad u hamburgeriji nije ponižavajući. Vaši baka i deka su imali drugi naziv za rad u hamburgeriji – zvali su to prilika.

6. Ukoliko zabrljate negde, nisu za to krivi vaši roditelji, pa stoga nemojte da kukate kad pogrešite, već učite iz tog iskustva.

7. Pre nego što ste došli na ovaj svet, vaši roditelji nisu bili dosadni kao što su sad. Takvi su postali plaćajući vaše račune, čišćenjem vaše odeće i slušajući vas kako se hvališete. Zato pre nego što krenete u akciju spasavanja sveta, probajte prvo da spasite svoj ormar od nereda.

8. Vaša škola možda može da razdvoji pobednike od gubitnika, ali u životu to ne ide tako. U nekim školama više nema neprolaznih ocena i daće vam neograničen broj pokušaja da pogodite odgovor na pitanje. Ovo nema nikakve sličnosti sa stvarnim životom.

9. Život nije podeljen na semestre. Nećete imati letnji raspust i retko koji poslodavac će biti spreman da vam pomogne da se pronađete. To ćete morati sami u svoje vreme.

10. Televizija nije stvarni život. U životu ljudi zapravo moraju da izađu iz kafića i idu na posao.

11. Budite ljubazni prema bubalicama, verovatno ćete raditi za nekog od njih.

11/11/2014 16:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga