Do kada traje konkurs za učeničke stipendije i kredite 2019/2020?

16/09/2019 12:00

Do kada traje konkurs za učeničke stipendije i kredite 2019/2020?

Rangiranje kandidata vrši se na osnovu uspeha ostvarenog u prethodnom školovanju i socijalno-ekonomskog statusa porodice.

Konkurs Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za učeničke stipendije i kredite otvoren je do 30. septembra. Potrebno je da učenik bude upisan u tekuću školsku godinu prvi put, da ima državljanstvo Republike Srbije i da njegov roditelj, odnosno staratelj, ima prebivalište na teritoriji Srbije.

Za dodelu stipendija mogu konkurisati učenici prvog razreda srednje škole koji su u višim razredima osnovnog obrazovanja postizali odličan uspeh na kraju godine. Učenici od drugog do četvrtog razreda srednje škole koji su u svim prethodno završenim razredima imali odličan uspeh, a svi oni moraju imati i odličnu ocenu iz vladanja.

Konkursna dokumentacija predaje se srednjoj školu koju đak pohađa, a svi kandidati koji smatraju da su oštećeni tokom procedure konkurisanja i bodovanja, imaju pravo da u roku od osam dana od momenta objavljivanja preliminarnih rezultata, prilože žalbu na rang listu.

Od dokumenata je potrebno priložiti prijavu koja se dobija u odeljenju za društvene delatnosti, u zgradi Osmospratnice, zatim uverenje o upisanom razredu i postignutom uspehu u prethodnom školovanju, uverenje o prosečnom mesečnom prihodu po članu tekuće godine, dva primerka ugovora o učeničkoj stipendiji potpisanih od strane roditelja ili staratelja, kao i štampane podatke sa elektronske lične karte ili fotokopiju važeće stare.

Izvor: www.tvl.rs

16/09/2019 12:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga