Uspeh učenika Matematičke gimnazije u Moskvi

10/11/2014 10:51

Uspeh učenika Matematičke gimnazije u Moskvi

Tim učenika beogradske Matematičke gimnazije učestvovao je u Moskvi na tradicionalnom “Matematičkom višeboju” i osvojio drugu nagradu u ekipnoj konkurenciji, kao i jednu srebrnu i dve bronzane medalje u individualnom takmičenju, stoji u saopštenju Matematičke gimnazije.

U Moskvi je od 3. do 8. novembra održan tradicionalni ekipno-individualni turnir pod nazivom “Matematički višeboj”, čiji organizator je gimnazija “Kolmogorov”.

Matematička gimnazija je dobila poziv da učestvuje na takmičenju i tim koji je poslat osvojio je brojne nagrade.

U ekipnom delu takmičenja (gde se sabiraju bodovi sa tri individualna i jednog timskog takmičenja), tim Matematičke gimnazije osvojio je drugu nagradu.

U individualnom delu takmičenja (gde se sabiraju bodovi u tri discipline) učenici Matematičke gimnazije osvojili su jednu srebrnu i tri bronzane medalje.

Tim Matematičke gimnazije činili su učenici Luka Vukelić, koji je osvojio srebrnu medalju, Marijana Vujadinović sa bronzanom medaljom, zatim Bogdana Jelić koja je osvojila bronzanu medalju i Aleksa Konstantinov koji je osvojio bronzanu medalju.

Vođe tima bile su Mirjana Katić i dr Sonja Čukić, a na takmičenju je učestvovalo 128 učesnika i 32 ekipe iz Rusije, Kazahstana, Mongolije, Moldavije i drugih zemalja.

Izvor: Blic, Matematička gimnazija

10/11/2014 10:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga