Profesor ili profi bilder

13/11/2014 12:54

Profesor ili profi bilder

Milojko Hadžić Švarc, nastavnik u osnovnoj školi “Milan Đ. Milićević” važi za omiljenog nastavnika istorije, ali i za najjačeg nastavnika u gradu.

Od milja ga zovu Švarc, a predaje istoriju već 15 godina. Đaci kažu da je sjajan profesor i da posle njegovog časa maltene ni ne moraju da uče, a utrkuju se ko će prvi postati šampion sveta jer uz omiljenog profesora treniraju dizanje tegova.

Nastavnik nakon časova kredu zamenjuje tegovima od 130 kilograma i predstavlja uzor svojim đacima. Njega i njegova predavanja pamte i bivši učenici, a kaže da je tajna u tome što i sam ima četvoro dece i zna šta deca žele. Deci sve predstavlja na zanimljiv način, animira ih, a veliki broj dece i trenira kod njega.

On izrađuje rekvizite – oklope koje donosi na čas i tako oduševljava decu, okupira im pažnju, a zatim nastavlja sa nastavom. Često iscrta celu tablu sa vojnicima, bitkama, strategijama i drugim ilustracijama, a đaci mu zauzvrat poklanjaju crteže.

Nastavnik kaže da drži sekciju dizanja tegova gde se vežba trzaj i izbačaj sa nekim manjim kilažama, uglavnom se fokusiraju na tehniku. Bili su prvaci Beograda, a deca su oduševljena.

On kaže da deca danas jesu drugačija i da su postala razmaženija. Nedavno je školu posetila delegacija iz Kine, i kada su ih upitali kako smiruju decu kad se potuku, oni nisu imali odgovor jer se tako nešto nikad nije desilo kod njih, priča nastavnik kroz osmeh.

Izvor: 24 sata

13/11/2014 12:54

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga