Mladenovčani pozdravljali “Gospođu ministarku”

09/10/2014 11:37

Mladenovčani pozdravljali “Gospođu ministarku”

Deveti festival “Teatar u jednom dejstvu” u Mladenovcu otvoren je Nušićevom “Gospođom ministarkom”, a izvelo ju je pozorište “Boško Buha” iz Beograda u režiji Tatjane Mandić-Rigonat.

U glavnoj ulozi bio je Goran Jevtić, a ansambl koji je predvodio publika je pozdravila ovacijama.

Publika i glumci su na razgovorima o predstavi u Centru za kulturu Mladenovac “Foaje” duže vreme razmišljali o pitanjima koje Nušićevo delo iz 1929. godine postavlja i 85 godina kasnije, i to sa istom aktuelnošću.

U okviru pratećeg programa festivala, u sredu u 11 časova, mladi iz dramskog studija “Arlekino-burleska” u produkciji Centra za kulturu Mladenovac, odigrali su još jednu Nušićevu predstavu, “Ožalošćena porodica”, a druge festivalske večeri na programu je bila “Tektonika osećanja“, Erika Emauela Šmita, u prevodu i adaptaciji Dragane Bošković i režiji Andree Ade Lazić. Ova drama do sada nije izvođena kod nas.

U petak u 11 časova, za mlađu publiku će se izvesti predstava “Pepeljuga” u adaptaciji i režiji Miodraga Milovanova, a poslednjeg dana festivala u 12 časova, Udruženje mladih za intelektualne usluge Mladenovac odigraće projekat “Žena” režisera Jasmine Čabrilo.

Večeras će od 18.30 časova biti predstavljene “Pozorišne novine” Narodnog pozorišta u Beogradu u svetlu Branislava Nušića i njegovog delovanja, o čemu će govoriti urednici Željko Hubač i Jelica Stevanović. Nakon toga, u 20 časova, u okviru takmičarskog programa, nastupa Narodno pozorište iz Beograda predstavom „Kod večite slavine“, Momčila Nastasijevića, u režiji Milana Neškovića.

Izvor: B92

09/10/2014 11:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga