Istrenirajte vaše pamćenje

30/10/2014 15:56

Istrenirajte vaše pamćenje

Razmišljati brzo i oštro bitno je iz mnogo razloga. Tako ćete svakako pospešiti vaš profesionalni život i uspeti da impresionirate nove ljude koje budete upoznavali i vaše prijatelje.

Postoji puno načina na koje možete istrenirati vaš mozak. Ovde ćemo navesti nekoliko koje možete iskoristiti da poboljšate vaše pamćenje.

1. Ukoliko želite da lakše zapamtite informacije kao što su brojevi telefona ili adrese ne bi trebalo da pokušavate da ih ponovite u sebi više puta što češće možete, nego svakih 15 sekundi ili par minuta.

2. Jedan od čudnijih ali delotvornih metoda može biti vezivanje reči za neki deo tela. Dakle zamislite neki deo ljudskog tela i na njega prikačite informaciju koju želite da upamtite. Vizualizovanjem te slike u glavi svakako ćete moći lakše da upamtite informaciju.

3. Smanjite broj audio i vizuelnih opterećenja u pozadini. Veliki broj ljudi pokušava u toku učenja da sluša muziku ili prati neki tv program. Ovo je ogromna greška i remeti vaš fokus kao i mogućnost pamćenja informacija. Ukoliko želite da nešto dobro zapamtite tokom učenja ograničite ostale stimulacije u vašoj okolini i fokusirajte se.

4. Uvek svoje zadatke možete povezati u listu. Iako možda između tih zadataka ne postoji nikakva povezanost, možete je sami napraviti povezivajući ih u kratku priču u kojoj ćete uključiti sve bitne delove koje planirate da naučite.

5. Jedan od najefektnijih metoda pamćenja je metod koji je poznatiji kao metod putovanja kroz sobe. Metod je prilično jednostavan. Potrebno je da zamislite kuću i sve sobe u njoj. Nakon toga u svaku sobu možete da “smestite” po neku informaciju i tako ćete šetnjom kroz kuću i kroz sobe pronalaziti i informacije koje ste ostavljali u njima.

30/10/2014 15:56

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga