Prijavljivanje za takmičenje “Heroji budućnosti”

02/04/2015 09:38

Prijavljivanje za takmičenje “Heroji budućnosti”

Počelo je prijavljivanje za naučno takmičenje “Heroji budućnosti” koje organizuje kompanija BASF Srbija.

Takmičenje je namenjeno srednjoškolcima, a cilj je stvaranje održivih rešenja za probleme životne sredine.

Takmičenje “Heroji budućnosti” deo je obrazovnog projekta “Chemgeneration” koji se realizuje na teritoriji centralne Evrope. U Srbiji se ovaj projekat sprovodi uz pomoć Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Centra za promociju nauke Srbije i organizacije Dostignuća mladih, kao i uz podršku Ministarstva prosvete.

Timovi koji su sačinjeni od učenika srednih škola na takmičenju će imati zadatak da identifikuju problem iz okruženja, u čemu će im pomoći nastavnici, odnosno lideri tima. Cilj je da se analizirani problemi zajedno sa nastavnikom reše.

Prijavljivanje se vrši slanjem prezentacije ili video snimka koji prikazuju održiva rešenja učenika. Prijave su besplatne, a do 11. maja mogu se prijaviti svi učenici srednjih škola u Srbiji. Lideri tima, odnosno nastavnici, moraju se registrovati na sajtu kako bi bili obavešteni o svim informacijama vezanim za učestvovanje na takmičenju.

Radove koje učesnici pošalju ocenjivaće stručni žiri, a najbolji timovi dobiće nagrade.

Najbolje ideje za rešenje problema životne sredine biće predstavljene i na lokalnoj stanici “Naučnog kampa” koji će obići glavne gradove centralne Evrope povodom 150 godina BASF-a.

Edukativni materijali za učenike i nastavnike, koje je pripremio BASF, a koji prikazuju rezultate najnovijih istraživanja i inovacija, mogu se preuzeti sa sajta.

Informacije o načinu prijave za takmičenje, kao i detalji o tome šta bi trebalo da sadrži predloženo rešenje, nalazi se ovde.

Izvor: RTV

02/04/2015 09:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga