Očistite svog elektronskog ljubimca!

18/08/2017 12:53

Očistite svog elektronskog ljubimca!

Da ne bi došlo do kvara računara, s vremena na vreme, pored softvera, potrebno je očistiti i vidljive delove kompjutera!

Većina nas provodi za računarom veći deo dana, a ispred kompjutera neretko i jedemo, pijemo sokove ili kafu. Iz tog razloga, tastatura je, pored ostalih delova kompjutera, ogromno leglo zaraze. Kako ne bismo ugrozili svoje zdravlje, niti izazvali kvar računarske opreme, s vremena na vreme potrebno je napraviti “generalno spremanje” kompjutera.

Ugasite računar i sve prateće uređaje poput miša, tastature i zvučnika isključite iz “kućišta”. Otvodite vašeg mezimca i pažljivo usisajte nagomilanu prašinu. Budući da večina ima LCD monitor, on se ne sme čistiti sredstvima za pranje stakla, Kupite maramice za tu namenu i nežno obrišite ekran.

Tastaturu okrenite naopačke i laganim lupkanje istrestite sve mrvice iz nje. Zatim, je usisajte i prebrišite nekim dezinfekcionim sredstvom. Kada čistite miš, najviše pažnje posvetite optičkom senzoru, jer se tu najlakše skuplja prašina. Gornji deo miša takođe dezinfikujte.

18/08/2017 12:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga