Aplikacija E-gimnazije među najboljim u Evropi

07/09/2015 11:38

Aplikacija E-gimnazije među najboljim u Evropi

Na konkursu koji sprovodi Savet Evrope, andoid aplikacija E-gimnazije nalazi se među 60 najboljih, odnosno 60 aplikacija koje su ušle u uži izbor.

O tome koja aplikacija će ući u uži izbor odlučivalo je 50 eksperata iz oblasti IT-a, obrazovanja, kulture i sociologije, koji su procenili da aplikacija E-gimnazije zaslužuje da se nađe na 21. mestu od 60 aplikacija u užem izboru.

Aplikacija E-gmnazije je potpuno besplatna, a namenjena je svim učenicima u Srbiji. Prikazuje školsko gradivo, a za korišćenje aplikacije nije potrebna internet konekcija. Internet je potreban samo pri preuzimanju sa Google Play-a.

Aplikacija se sastoji od bitnih pojmova iz oblasti srpskog jezika i književnosti, fizike, hemije, istorije i geografije, a svo gradivo je na nivou viših razreda osnovne škole i na nivou srednje škole.

Osim gradiva, koje je raspoređeno po godinama, aplikacija se sastoji i od dela koji je namenjen za motivaciju i savete pri učenju.

Ova aplikacija je trenutno najviše puta preuzimana od svih iz oblasti obrazovanja, pa tako u Srbiji trenutno više od 50.000 učenika i studenata koristi ovu aplikaciju.

Aplikacija E-gimnazije izgleda ovako:

07/09/2015 11:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga