Odabrani novi polaznici Petnice

11/01/2016 10:22

Odabrani novi polaznici Petnice

Nakon raspisivanja konkursa za prijem novih polaznika, Istraživačka stanica Petnica odabrala je više od hiljadu srednjoškolaca iz Srbije i regiona koji će uskoro krenuti na seminare.

Obrazovni program Petnice za 2016. godinu pohađaće veliki broj srednjoškolaca i srednjoškolki, a na konkurs se prijavilo oko 2.000 njih sa teritorije Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Prijave je pregledao tim sastavljen od 70 saradnika Petnice, među kojima su postdiplomci, ali i naučnici koji imaju veliko pedagoško iskustvo u ovoj istraživačkoj stanici.

Petnica svoj obrazovni program realizuje kroz niz seminara koji se održavaju u toku cele godine.

Polaznici imaju priliku da odaberu neku od 17 disciplina prirodnih, društvenih i tehničkih nauka i da provedu i do mesec dana proučavajući je unutar programa Petnice.

Istraživačka stanica Petnica opremljena je najmodernijim laboratorijama, naučnom opremom, računarima, bibliotekom, resursnim centrom… a sve to je dostupno polaznicima tokom cele godine.

Sve je veći broj zainteresovanih učenika i učenica srednjih škola koji žele da se uključe u program Petnice i dobiju priliku da, pod nadzorom mentora sa domaćih i stranih naučnih instituta i fakulteta, realizuju svoje male naučne projekte.

Lista novih polaznika koji će učestvovati u obrazovnom programu Petnice tokom 2016. godine nalazi se OVDE.

11/01/2016 10:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga