Šta raditi kada se smartfon pokvasi?

18/09/2021 12:14

Šta raditi kada se smartfon pokvasi?

Iako postoji velika šansa da, kada pokvasite smartfon, možete zaboraviti na njega, ipak, ukoliko reagujete brzo, možda ćete uspeti da spasete svog elektronskog ljubimca!

Bilo da ste prosuli čašu vode/soka na telefon ili vam je upao u baru, ono što prvo treba da uradite jeste da ga izvadite iz vode i odmah ga ugasite.

Pošto ste izvadili bateriju, uzmite papirne ubruse ili mekanu tkaninu i stavite sve delove telefona na to. Ukoliko vam je telefon oštećen, kod dela gde se puni pojaviće se crvene ili ružičaste linije.

Nakon što ste izvadili bateriju, izvadite i SIM karticu. Većini ljudi, SIM kartica je važnija od samog telefona. Ove kartice iglavnom “prežive” kvašenje, ali je važno da ih što pre izvadite iz mokre sredine.

Sam uređaj osušute peškirom, lagano brisajući svaki deo telefona. Ukoliko shvatite da ima još vode u telefonu, pokušajte da je izvadite usisivačem.

Nakon pola sata, pokušajte da upalite telefon. Savet je da ga svakako odnesete na servis, mada svi znamo da većina telefona nema garanciju kada se pokvasi.

18/09/2021 12:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga