Back to homepage

E-Gimnazija – Novi Sad

egimAdresa: Radnička 20, Novi Sad
Telefon: 021/477-822-0
Website: www.e-gimnazija.org
Email: [email protected]

Dozvolu za rad škola je dobila 2008. godine i od tada ova gimnazija opšteg tipa počinje sa radom. Nastava se odvija u modernim učionicama, opremljenim savremenim računarima. Nastavnim planom i programom stavlja se poseban akcenat na informacione tehnologije.

Učenici mogu svakodnevno da koriste usluge cyber-room-a u kome mogu da dežurnom stručnjaku postave pitanja u vezi informatike, problemima sa softverom, ali i da koriste brzi internet, čak i da isprobaju nove igrice. Svaki novi učenik na poklon dobija laptop računar.

Radna atmosfera

Radna atmosfera

Opremljeni kabineti

Opremljeni kabineti

 

Nastava se odvija u dva odvojena objekta. U zgradi na adresi Radnička 20 odvija se redovna nastava, dok je drugi objekat na adresi Stojana Stojanovića 2, namenjen ne samo đacima koji se rekreativno bave sportom, već zadovoljava i sve uslove profesinalnih sportista.

Nastava počinje u 9 časova, časovi traju 45 minuta, a raspored odmora tokom nastave prilagodjen je potrebama učenika. I u našoj školi časovi i odmori regulisni su rasporedom zvona. Nastava se odvija u savremeno opremljenim učionicama uz primenu novih tehnologija. Profesori  nastavu izvode putem posebnog tablet računara. Učenici na času koriste laptop ali i udžbenike.

OBRAZOVNI PROFIL

Naša škola je OPŠTA GIMNAZIJA, ali treba imati u vidu da stasaju generacije koje su u osnovnoj školi imale informatiku i koje mnogo sede uz računare tj. da imamo informatički pismene učenike koji žele da to znanje iskoriste i prošire u srednjoj školi. Mi nismo informatička gimnazija u pogledu da školujemo programere i dizajnere, ali uz informatičke  izborne predmete učenik može da savlada i te oblasti.

Svi redovni predmeti u školi su isti kao za opšte gimnazije i redovna nastava traje od 09h do 14h. U školu upisujemo i sportiste za koje je namenjeno sportsko odeljenje u našem drugom objektu. Posle naše škole učenici upisuju se fakultete ravnpravno i prirodne, tehničke, društvene i naravno državne i privatne u zemlji i inostranstvu. Učenici su potpuno spremni za akademski život, a uz neka informatička znanja i za samostalan rad ili pomoć roditeljima u privatnom poslu.

Prvi dani u školi

Prvi dani u školi

Škola primenjuje informacione tehnologije u nastavi i po tome smo posebna škola u regionu. Dođite da vidite uslove za rad koje imaju profesori i učenici i videćete da smo u pravu.

Što se tiče dodatnih informatičkih predmeta, predvidjeno je da na izboru učenicima bude 10-ak fakultativnih predmeta i sekcija iz oblasti informacionih tehnologija, grafičkog dizajna, obrade audio i video materijala, GSM tehnologija, izrade računarskih igara, internet servisa i nekoliko stranih jezika. To su predmeti koji se ne moraju izučavati, ali ako se odaberu moraju se izučavati do kraja školovawa i ne ulaze u prosek. Za te predmete informatička kompanija osnivač škole izdaje sertifikate o stečenom znanju koji se mogu upisati u radnju knjižicu.

U okviru nastave fizičkog vaspitanja, učenicima se nude u sportskoj akademiji kao dodatni sportovi tenis i fudbal i vodimo učenike na bazen, jahanje, teretanu i kuglanje.

Učeničke ekskurzije će imati edukativni karakter, do sada se putovalo u Prag, Drezden, Budimpeštu, Beč, Rim, Veneciju, Trst

Lokacija glavnog objekta škole je u mirnom delu grada, u okviru šireg centra Novog Sada, u Radničkoj ulici br. 20, a lokacija drugoj objekta je na Novom naselju u. Stojana Novakovića br. 2.

Odgovorno tvrdimo da svaki učenik može da upiše našu školu i lako stekne nova znanja i da bude spreman za dalje životne obaveze!