Ima li promena: Kako se danas upoznaju parovi?

21/04/2020 13:54

Ima li promena: Kako se danas upoznaju parovi?

Dok psiholozi pokušavaju da dokuče odakle su došle tako velike promene, stariji tinejdžeri na seansama žalosno navode da ne znaju kako da se zaista upoznaju sa nekim i da im je dosta socijalnih mreža za upoznavanje. Ili su na ivici baš tamo da otvore profil.

Evidentno je da su naši roditelji prošli bolje. Znalo se šta je udvaranje, prvi sastanak, ko bi trebalo i šta da uradi u datom momentu i šta se tačno dešava nakon prvog poljupca. Danas mladi nisu sigurni šta je značio poljubac koji se desio i da li je uopšte dobro biti sa nekim emotivno blizak.

Na stranu sada problemi koju su u njihovo vreme bili u prvom planu što se tiče partnerskih odnosa, na stranu i na romantične filmove koji su u osnovi svog narativna imali slučajne, takozvane sudbinske susrete, problem stoji na čvrstim nogama i širi je od Tinder-a.

Onlajn dejt – imaginaran dejt?

Što se tiče onlajn upoznavanja, stvar je ostala manje-više ista. Pre 10 godina postojao je veliki procenat parova koji su svoje prve kontakte uspostavili u onlajn prostoru i održali svoj hepi end. Danas se dodatno određeni broj prebacio na specijalizovane mreže za upoznavanje.

Ovakav način „potrage za parnterom“ može statistički da dovede do velikog broja potencijalnih osoba za upoznavanje, jer čim ste tu već tačno znate šta želite i koje osobine ćete postaviti prilikom kreiranja svoje sfere interesovanja.

Ne smemo nikako da generalizujemo. Velika opasnost vreba i prilikom direktnog upoznavanja, što znači da je opasnost realna i u virtuelnom svetu. Moramo, dakle, da uzmemo u obzir obe stvari i da budemo pažljivi u obe situacije.

Međutim, postoji problem. Čini se da nikada nije bilo teže upoznati nekoga i stvoriti bliskost. 

Stara dobra komunikacija

Komunikacija nije bauk, ne postavljajte je tako da proizvodi frustracije i ako ste stidljivi, jer ona je – zabavna.

Bilo kako bilo, i nebitno do kog stadijuma modernizacije će biti ispoljeni emotivni odnosi, živa reč i živa bliskost su nezamenjiva karika. 

Obratite pažnju na ljude oko sebe, krećite se često, nasmejte se, flertujte, budite odvažni da ostvarite prvi kontakt, jer nikad ne znate šta bi taj prvi korak mogao da donese. 

21/04/2020 13:54

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga