Najbolje privatne srednje škole u Srbiji

01/06/2015 12:07

Najbolje privatne srednje škole u Srbiji

U Srbiji postoji veliki broj privatnih škola, ali samo nekoliko njih se može pohvaliti savremenim tehnologijama koje koriste u nastavi i izuzetnim rezultatima koje postižu učenici koji ih pohađaju.

Među svim privatnim školama u našoj državi zbog svoje opremljenosti, originalnosti, kreativnosti i dobrih rezultata ističu se tri privatne srednje škole:

  • Savremena gimnazija iz Beograda,
  • Srednja škola za informacione tehnlogije ITHS sa Novog Beograda i
  • E-Gimnazija iz Novog Sada.

Radi se o tri profesionalne srednje škole sa velikom primenom informacionih tehnologija u nastavi i komunikaciji sa profesorima i učenicima. Škole su značajno iznad proseka opremljenosti drugih škola u Srbiji i reigionu, i mnogo ulažu u digitalne projekte i rad sa svojim učenicima.

 

Savremena gimnazija – Najsavremenija Cambridge gimnazija u Srbiji

 

Akreditovana od strane Univerziteta u Kembridžu

Savremena gimnazija je savremena u svakom smislu – objedinjuje moderno okruženje, koje čine pametne i Google učionice, napredan plan i program, interaktivno učenje, nastavu na srpskom i engleskom, međunarodno priznate Cambridge diplome, interdisciplinarnost i kreativnost, bogate vannastavne aktivnosti i poseban pristup postrebama svakog učenika.

U Savremenoj gimnaziji postoje tri programa:

  • Nacionalni,
  • Cambridge i
  • Kombinovani program.

Ovo znači da se njeni učenici mogu školovati na srpskom, engleskom ili oba jezika. Za koji god program da se opredele, učenici će dobiti najsavremenije i najkvalitetnije obrazovanje koje mogu da zamisle.

Moderan prostor sa Intelligente i Google učionicama

Savremena gimnazija smeštena je u modernoj četvorospratnici u centru Beograda, na Vračaru, i opremljena je prostranim učionicama i najsavremenijim nastavnim pomagalima.

Učenici provode vreme u jedinstvenim, posebno dizajniranim učionicama ‒ Intelligente Classroom i Google Technology Classroom. One predstavljaju pravu primenu najnovije tehnologije u obrazovanju i spoj modernog i udobnog prostora, napredne tehnologije, novog iskustva učenja i obrazovanja 21. veka.

Osim modernih kabineta i amfiteatra, učenicima su na raspolaganju i centar za učenje, biblioteka na srpskom i engleskom jeziku i školski restoran, kao i sale za rekreaciju, odmor, učenje i druženje koje su podređene njihovim potrebama.

Najsavremenija tehnologija u učionicama

Učenje u Savremenoj gimnaziji u potpunosti je podržano primenom najnovijih tehnologija. Svaki učenik tokom školovanja dobija na korišćenje tablet, svaka učionica ima interaktivnu tablu i laptopove za sve učenike, a u nastavi se koriste različite Google aplikacije. Svi nastavni materijali nalaze se i na online platformi tako da im učenici mogu pristupiti i koristiti ih gde god da se nalaze. Kao dodatni izvor znanja i informacija veoma je značajna i elektronska biblioteka ebrary sa više od 30.000 naslova.

Učenici mogu da komuniciraju sa profesorima pomoću četa i mejla, a na raspolaganju su im i online dopunski časovi i konsultacije sa profesorima. Osim toga, u nastavi se koristi elektronski dnevnik, tako da roditelji u svakom trenutku imaju uvid u ocene i napredovanje svog deteta.

Internacionalno usmerena škola

Savremena gimnazija radi po naprednom planu i programu Odeljenja za međunarodne ispite Univerziteta u Cambrdge-u, koji ispunjava najviše standarde kvaliteta.

Nastava i celokupna komunikacija sa nastavnicima i drugarima iz razreda odvijaju se isključivo na engleskom jeziku, a međunarodno priznate Cambridge ICE i AICE diplome koje po završetku dobijaju predstavljaju svojevrsne ulaznice za najbolje univerzitete na svetu.

Zanimljiva i interaktivna nastava

Uz sve navedeno, učenje u Savremenoj gimnaziji  je interaktivno, kreativno i zanimljivo, jer profesori Savremene gimnazije, vrhunski stručnjaci u svom poslu, neprestano pronalaze nove, drugačije načine prenošenja znanja i nastoje da znanje koje učenici usvajaju bude praktično i primenjivo.

Naš drugačiji pristup nastavi podrazumeva rad u malim grupama od 15 do 20 učenika, mentorsku i individualnu nastavu, kao i prepoznavanje talenata, kvaliteta i potreba svakog učenika. Svake godine, učenik bira svog ličnog mentora – profesora kome može da se obrati šta god da mu je potrebno i koji je njegova podrška i oslonac u svim trenucima.

 

ITHS – škola po meri novih generacija

 

U odnosu na tradicionalnu školu koju poznajemo, uloga škole u savremenim uslovima je znatno promenjena. Danas su očekivanja od škola veća nego ikada, a uslovi za tako nešto, makar kada je reč o tehničkim uslovima, u većini slučajeva, nažalost, nisu ispunjeni. Budući da učenike po izlasku iz škole čekaju razvijene tehnologije, Srednja škola za informacione tehnologije ITHS se postarala da ih i pripremi za to.

ITHS se nalazi u Tehnološkom centru kompanije Comtrade, najuspešnije kompanije u sfeiths4ri informacionih tehnologija na ovim prostorima. Moderan i futuristički izgled zgrade, zanimljivi detalji, tople boje, učiniće da se Vaše dete najpre oseti veoma prijatno čim uđe u školu, a onda i tokom celog školovanja.

Tableti i interaktivne table u nastavi

Učenici ITHS-a ne moraju da nose školske torbe. Sve što im je potrebno, sveske, olovke, knjige, nalazi se na jednom mestu – na tabletu. Oni na zanimljiv način pomažu učenicima da im učenje bude jednostavno, dostupno i interesantno. Tako mogu lako da vežbaju zadatke iz matematike, fizike i hemije, da čitaju lektire iz srpkog jezika onlajn, da uče geografiju uz pomoć Google Eartha, istoriju uz pomoć animacija. Uz tablet mogu da uče bilo gde.

Primena “pametnih” tabli dovodi do toga da nastava bude interaktivna, zanimljiva, kreativna. Korišćenje interaktivnih tabli u nastavi omogućava veću aktivnost učenika, veću raznovrsnost sadržaja i metoda u nastavi, lakše razumevanje komplikovanijih zadataka.

Najbolji profesorski tim

Profesori ITHS-a su veoma posvećeni, ljudi sa bogatim iskustvom čija je misija da motivišu učenike da ostvare najbolje moguće rezultate. Njihova misija je sticanje stručnog znanja i stalno usavršavanje, uverenje da je rad ono što nas dovodi do uspeha i da su prijateljstva pravo ulaganje u budućnost.

Pored predmeta iz zvaničnog i obaveznog plana i programa, omogućen je i razvoj profesionalnih poslovnih veština, kao i usavršavanje stranih jezika. Učenicima se često organizuju posete muzejima, galerijama, sajmovima. Jednom mesečno odlaze u pozorište, bioskop, učestvuju na raznim vannastavnim aktivnostima koje im organizuju njihovi profesori.

Školske uniforme: kao u najprestižnijim svetskim školamaITHS

Učenici ITHS-a vole što im je obezbeđena uniforma kao u najčuvenijim koledžima širom sveta. Koledž jakne ili koledžice kako ih popularno nazivaju predstavljaju još jedan od načina da se učenici osećaju kao deo savremene vaspitnoobrazovne ustanove, dodatno izgrade i ojačaju svoj identitet i osećaju se kao deo zajednice.

Roditelji prezadovoljni ITHS-om

Partnerstvo porodice i škole predstavlja jedan od ključnih faktora kvalitetnog vaspitanja i obrazovanja. ITHS je škola koja je uvek otvorena za pitanja, mišljenja, sugestije i predloge roditelja, a sve u cilju postizanja najboljih mogućih rezultata naše dece.

Svakodnevno se javljaju roditelji da kažu svoje utiske. Oni su prezadovoljni što se koriste tablet računari u nastavi, jer se tako podstiču deca na bolji rad. Osim toga, istakli su da su im deca bezbedna u školi i da nastavnici predano prenose znanje i uvek su tu za roditelje i učenike.

 

E-Gimnazija u Novom Sadu

 

Radi se o gimnaziji opšteg smera sa velikom primenom informacionih tehnologijae gimnazija logo skole test u nastavi. Osnovana je 2008.godina i do sada je izvela tri generacije maturanata.

Nakon ove srednje škole, najviše učenika je upisalo tehničke fakultete koje uspešno studiraju, ali ima i studenata na ekonomiji, pravu, poljoprivredi, turizmu, fiskulturi i medicini. Učenici generacije su studenti generacije.

Škola trenutno ima 300 učenika u redovnoj nastavi. Svaki učenik ima svoj laptop koji nosi kući, kao i svaki profesor. Učenici ulaze u objekat sa otiskom prsta, kabineti su pokriveni audio i video IP nadzorom, profesori koriste Logitech Air miševe u radu dok šetaju učionicom, web-sms sistem dozvoljava redovno obaveštavanje roditelja i učenika oko dešavanja u školi putem mobilnih telefona. Školski Cloud sistem omogućava preuzimanje svih lekcija iz škole za bolesne učenike ili sportiste koji mnogo izostaju od svoje kuće. Svaki učenik ima svoju email adresu i lako komunicira sa profesorima. U slučaju bolesti prave se konsultacije putem Skype-a iz škole sa učenicima.

Uslovi za upis su sledeći:

– završena osnovna škola odnosno položena mala matura
– svedočanstva od V do VIII razreda
– ne primaju se učenici sa ocenama 1 ili 2 iz vladanja
– učenici sa Vukovom diplomom imaju popust na cenu školarine
– vrednost školarine iznosi 1.200 evra za celu školsku godinu
– sve informacije oko upisa se mogu naći na sajtu: www.e-gimnazija.org

e-gimnazijaOdziv učenika je takav da E-Gimnazija nema više mesta za prepis učenika iz drugih srednjih škola, a redovan upis vrši se za I razred u vidu tri odeljenja. Škola je napravila i svoj drugi objekat odnosno osnovana je vrhunska sportska akademija namenjena učenicima koji se aktivno bave sportom.

E-gimnazija je škola koja ima najbolji odnos cene i kvaliteta u pogledu troškova, ponude i kompletne usluge školovanja. Školarinu je moguće plaćati i na rate.

U okviru E-Gimnazije učenicima su na izboru fakultativni predmeti iz oblasti informacionih tehnologija u vidu sledećeg: programiranje, grafički dizajn, internet, baze podataka, android, auto-cad, video-montaza itd. Za te predmete učenici na kraju školovanja nezavisno od diplome dobijaju stručni sertifikat u vidu osposobljenosti za te oblasti. Ti predmeti nisu obavezni. Slogani ove škole su zato: “Obrazovanje je snaga – snalažljivost je iluzija” i “Tvoj potencijal – naše angazovanje”.

 

Sportska Akademija E-Gimnazija

 

sportska-akademija

Od ove školske godine E-Gimnazija upisuje i svoje treće odeljenje I razreda u drugom delu Novog Sada, na Novom Naselju. Osnovana je moderna Sportska Akademija sa 11 teniskih i 3 fudbalska terena. Izgrađen je i smeštaj sa 20 dvokrevetnih soba, trpezarijom, vešerajem i kuhinjom.

sportska-akademija-tereniRadi se o školovanju učenika koji se aktivno bave sportom i koji žele pristupačno školovanje shodno svojim obavezama. Učenicima će pored opštih predmeta biti ponuđeni i izborni predmeti iz oblasti sporta i medicine: sportska fiziologija, sportska anatomija, sportska psihologija, zdrava ishrana, doping, biomehanika, merenja i slično. Ako se učenik bavi sportom onda je ovo idealna škola jer će radno vreme biti prilagođeno potrebama učenika. E-gimnazija kao sinonim za najbolju privatnu školu u regionu sigurno će nastaviti tradiciju i iznedriti najbolje školovane sportiste. Više informacija nalazi se na internet sajtu: www.sa-megim.org.

01/06/2015 12:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga