Beograd: Predstavljene “kompanije” srednjoškolaca

18/05/2016 11:20

Beograd: Predstavljene “kompanije” srednjoškolaca

U okviru projekta “Preduzetnik u srednjoj”, učenici beogradskih srednjih škola su predstavili svoje “kompanije”, a proglašen je i najuspešniji tim mladih preduzetnika.

Srednjoškolci su imali priliku da pokažu svoje ideje za pokretanje i osnivanje kompanija, kao i da prikažu kompletne poslovne planove na kojima su radili.

Žiri je kao najuspešniju kompaniju proglasila kompaniju ekipe iz Šeste beogradske gimnazije, koja je imala ideju za kompaniju Ekos, koja se bavi reciklažom i zaštitom životne sredine.

Nagrada za najuspešniju kompaniju je novčana nagrada u iznosu od 25.000 dinara i podstrek da u budućnosti dodatno rade na realizaciji svoje ideje.

Projekat je realizovao PROMOS – Organizacija za promociju potencijala Srbije, a podržala ga je Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda.

Stručni žiri sastavljen od predstavnika Privredne komore Srbije i predstavnika kompanije Ernst i Jang imao je zadatak da izabere najbolju ekipu, ocenjujući pritom prezentaciju firme, orginalnost ideje i celokupan poslovni plan, odnosno sve komponente koje uspešna kompanija treba da sadrži.

Kompanija za kreiranje i plasman video-igara, kompanija za proizvodnju suncobrana sa solarnim panelima, kao i kompanija koja se bavi unapređivanjem zaštite životne sredine, samo su neke od ideja učesnika projekta “Preduzetnik u srednjoj”.

PROMOS – Organizaciju za promociju potencijala Srbije, osnovala je grupa studenata Univerziteta u Beogradu, sa željom da promoviše privredne sektore u koje treba ulagati, a to su pre svega IT, organska poljoprivreda, turizam i preduzetništvo, kao nit koja se provlači kroz sve sektore, kao i da predstavi pozitivne strane našeg društva i da ohrabri, pre svega mlade, da ostanu u Srbiji.

18/05/2016 11:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga