Prijave za učešće u programu “Srednjoškolci za srednjoškolce”

14/04/2015 10:59

Prijave za učešće u programu “Srednjoškolci za srednjoškolce”

Projekat Unije srednjoškolava Srbije “Srednjoškolci za srednjoškolce” sprovodi se u svim gradovima Srbije već pet godina.

Akcija koja se organizuje u okviru međunarodnog projekta SAME (Solidarity Action day Movement iz Europe) predstavlja dan kada srednjoškolci rade kod određenog poslodavca koji novac koji su učenici zaradili na kraju dana uplaćuje u fond “Srednjoškolci za srednjoškolce”.

Ove godine SAME projekat se realizuje 24. aprila.

Fond “Srednjoškolci za srednjoškolce” je prvi srednjoškolski fond Sbije koji je osnovala Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) sa ciljem da sami reše svoje probleme.

Nakon završene akcije SAME projekta, učenički parlamenti će konkurisati za prikupljena srednjstva iz ovog fond, kako bi ostvarili svoje ideje i planove.

Sva preduzeća – pravna ali i fizička lica, mogu donirati sredstva u Fond tokom cele godine. Novac koji se skuplja namenjen je podršci srednjoškolcima u pisanju projekata i njihovoj realizaciji.

Pravna lica koja žele da se uključe u akciju mogu se prijaviti ovde.

Učenici srednih škola koji žele da 24. aprila rade u nekom preduzeću i na taj način zarade novac koji će biti uplaćen u Fond, mogu se prijaviti ovde.

SAME (Solidarity Action Day Movement in Europe) je evropska mreža koja okuplja omladinske organizacije koje realizuju “Social Day” – Operasjon Dagsverk (Norveška), Operation Dagsværk (Danska), Schüler Helfen Leben (Nemačka), Zuiddag (Belgija), Progetto Zattera blu i Operation Dayswork (Italija), Unija Srednjoškolaca Srbije (Srbija).

Više informacija o projektu, načinu prijave i organizaciji Unije srednjoškolaca Srbije, nalazi se zvaničnom sajtu UNSS i Fejsbuk stranici UNSS.

Izvor: RTV

14/04/2015 10:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga