Stipendija Internacionalne škole u Beogradu

16/03/2015 15:05

Stipendija Internacionalne škole u Beogradu

Konkurs za stipendiju Internacionalne škole u Beogradu (ISB) raspisan je i traje do 8. maja, a namenjen je jednom učeniku osmog razreda koji nije u mogućnosti da plati školarinu.

Stipendija pokriva školarinu, takse za upis i naknadu za školske objekte, polaganje ispita, udžbenike, školski laptop, kao i plaćanje prevoza i smeštaja za vreme izleta ili drugih vannastavnih aktivnosti.

Da bi konkurisali za stipendiju, učenici moraju biti državljani Srbije, moraju živeti sa roditeljima ili starateljima, da imaju odličan uspeh u školi i da imaju preporuku dva nastavnika.

Pored toga, učenici koji žele da konkurišu za stipendiju moraju da se bave vannastavnim aktinostima, a na testu nivoa znanja koje sporovodi ISB moraju imati dobre rezultate, nakon čega sledi intervju sa kandidatom.

Učenici moraju priložiti i dokaz o finansijskim ograničenjima roditelja.

Odabir učenika će se vršiti na osnovu akademske sposobnosti učenika i finansijskih organičenja porodice.

“Uspeh i interesovanje koje su pokazali dosadašnji stipendisti dodatno su učvrstili odluku ISB-a da program stipendiranja talentovanih učenika postane tradicionalan. Zato se već sad radujem upoznavanju ovogodišnjih kandidata”, rekao je direktor Internacionalne škole Robert Riš.

Intarnacionalnu školu u Beogradu, koja je osnovana 1948. godine, pohađa 390 učenika koji pripadaju 43 nacionalnosti, a oko 24 odsto učenika je iz Srbije.

ISB je član velikog broja asocijacija kao što su Evropski savet internacionalnih škola i Asocijacija škola centralne i istočne Evrope, a akreditovana je od strane sverske organizacije “Internacional Bac calaureate” (IB) kao i od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoje Republike Srbije.

Izvor: Tanjug

16/03/2015 15:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga