Nagradni foto-konkursi “Moja ptica”

22/12/2016 10:01

Nagradni foto-konkursi “Moja ptica”

Nagradni konkurs za najlepšu učeničku fotografiju ptica raspisalo je Društvo ljubitelja ptica i prirode “Sove na oprezu” iz Čačka.

Cilj konkursa je da se podstaknu deca na razmišljanje o ugroženim vrstama ptica i načinu njihove zaštite.

Konkurs organizuje Društvo “Sove na oprezu” u saradnji sa Omladinskim klubom ornitologa, Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Turističkom organizacijom Čačka i Kancelarijom za mlade.

Na konkursu mogu učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Čačka, a svaki učenik može poslati najviše tri fotografije.

Mogu se slati fotografije ptica snimljenih u prirodi i prica na hranilicama, a iz konkurencije će biti isključene fotografije koje su nastale u zoološkim vrtovima, fotografije ptica držanih u ruci ili kavezima, kao i vezanih ptica.

Sve fotografije koje se šalju na konkurs moraju biti u boji i svaku fotografiju je potrebno poslati sa prijavnim listom koji sadrži: ime i prezime učenika, naziv škole koju pohađa, gde i kada je fotografija nastala (mesto i datum).

Krajnji rok za slaje fotografija je 15. februar 2017. godine, a radovi se šalju elektronski, mejlom na adresu [email protected] ili porukom na Facebook stranicu društva Sove na oprezu.

Nakon isteka roka za slanje fotografija svi pristigli radovi biće postavljeni na Facebook stranici Sove na oprezu, nakon čega će biti odabrane tri najbolje fotografije prema mišljenju publike. Na Facebook stranici će publilka moći da glasa 10 dana od dana objavljivanja, a autori fotografija sa najviše glasova biće nagrađeni.

Biće odabrane i tri fotografije koje su najbolje prema mišljenju stručnog tima, a i ovi autori će biti nagrađane.

Posebna nagrada dodeliće se i školi iz koje pristigne najveći broj radova na konkurs.

22/12/2016 10:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga