Back to homepage

Škola sa domom za učenike oštećenog sluha – Kragujevac

skola za gluve kgAdresa: Starine Novaka 33, Kragujevac
Telefon: 034/323-662
Website: www.skolazagluve.edu.rs
Email: [email protected]

Ideja o osnivanju škole za decu oštećenog sluha u Kragujevcu datira još od 1927. godine, ali do realizacije osnivanja nije došlo zbog različitih društveno – ekonomskih okolnosti.

Posebna potreba za brigu o licima sa oštećenim sluhom u Šumadiji javlja se ponovo nakon Drugog svetskog rata. Tada je Sreski narodni odbor Kragujevca osnovao Dom gluvonemih, februara 1949. godine. Tokom prve godine svog postojanja Dom se orijentiše na rad sa gluvim učenicima u privredi i na taj način prerasta u prosvetnu ustanovu.

Škola za učenike oštećenog sluha u Kragujevcu obrazuje učenike kroz 4 područja rada: hemija, nemetali i grafičarstvo, mašinstvo i obrada metala, delatnost ličnih usluga i poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane.

U okviru škole nastava se izvodi za:

  • predškolski uzrast
  • osnovnoškolski uzrast
  • srednjoškolski uzrast

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije vezane za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za navedeni smer. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

SMEROVI - Škola sa domom za učenike oštećenog sluha - Kragujevac

Područje rada: Delatnost ličnih usluga

Područje rada: Poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane

  • Pekar – učenici sa smetnjama u razvoju nagluvi i gluvi (3 godine) – 12 mesta

Područje rada: Hemija, nemetali i grafičarstvo

  • Knjigovezac (3 godine) – 6 mesta

UPIS UČENIKA

Učenici podnose prijavu u samoj školi. Nakon toga škola vrši proveru zahteva i usklađenost sa posebnim zahtevima nastavnog plana i programa i opštim aktima škole. Ukoliko je sve u redu, škola upisuje učenika. Osnovni uslov je da učenik ima završenu osnovnu školu.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga