Novine leskovačke Gimnazije najbolje u svojoj kategoriji

05/02/2015 17:28

Novine leskovačke Gimnazije najbolje u svojoj kategoriji

Časopis “Mi” koji uređuju učenici i profesori leskovačke Gimnazije, dobio je nagradu Društva za srpski jezik i književnost i Zadužbine Miloša Crnjanskog.

Za ovu nagradu godišnjak “Mi” imao je konkurenciju od 76 srednjoškolskih časopisa u Srbiji, ali su svojim kvalitetom zaslužili prvo mesto.

Učenici leskovačke Gimnazije sa tri profesora časopi popunjavaju tekstovima sa temama o školskom životu, kulturnim događajima, osvojenim nagradama. Pored toga, u časopisu nalaze se i literarni radovi, priprodnjački kutak, zanimljivi zapisi.

“Ovo iskustvo nam mnogo znači. U prilici smo da pokažemo svima šta stvaramo i kakve rezultate imamo”, rekla je Anastasja Pešić, učenica 4. razreda i član redakcije časpisa “Mi”.

“Ja sam priložila za časopis svoju poeziju. U nekoliko pesama našla su se moja osećanja”, kaže Dina Vojnović, učenica 4. razreda.

Profesor matematike Milorad Milićević, prfesor matematike, kada ne predaje matematiku, postaje fotograf za ovaj časopis, a pored toga drži i foto sekciju i sa učenicima deli svoje znanje i ljubav prema fotografiji.

“Ja sam iznenađen koliko su učenici kreativni i koliko uopšte ne znamo kakve sve potencijale imaju. Treba im na tome čestitati”, rekao je profesor Milorad Milićević.

Iako se časopis “Mi” više puta menjao, ali ideja od koje je nastao ostala je ista. Dvadeseti broj časopisa “Mi” je nagrađen je prvom nagradom, koju dodeljuje Društvo za srpski jezik i književnost i Zadužbina Miloša Crnjanskog.

“Gimnazija je bila i ostala jedinstvena. To potvrđuje i ova nagrada i mislim da joj ovo mesto zaista pripada”, kaže Vladimir Mičić koji je u ulozi urednika časopisa.

Sledeći broj časopisa “Mi” izlazi krajem maja meseca, a pripreme su već u toku.

Izvor: RTS

 

05/02/2015 17:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga