Nove Barbike – potpuno drugačijeg izgleda

29/01/2016 14:47

Nove Barbike – potpuno drugačijeg izgleda

Barbike su među najomiljenijim igračkama devojčica šitom sveta. Međutim, one su neretko i tema mnogih stručnjaka – baš zbog svog izgleda.

barbi haljinaMnogi psiholozi i drugi stručnjaci kritikovali su Barbike zbog načina na koji izgledaju i modela lepote koji predstavljaju.

Smatra se da se na ovaj način utiče na mišljenje devojčica kojima je Barbika primer lepote i savrešenstva, ali je problem u proporcijama njenog tela – koji je potpuno neprirodan.

Zbog toga je američka kompanija koja proizvodi igračke “Matel” odlučila da na tržište izbaci nove modele popularne Barbike, kako bi udovoljila kritičarima i privukla što veći broj devojčica da se igraju upravo sa ovim lutkama.

Naravno, “Matel” je odlučio da uvede novine kod ovih lutkica i da bi privukla pažnju svih onih devojčica koje se u većoj meri igraju na svojim kompjuterima ili tablet računarima, a zapostavljaju Barbiku.

Tako će se, pored standardne Barbike, koja ima vitko telo i poznate proporcije, na tržištu pojaviti i drugačije “veličine” ovih lutaka.

barbie slika

Od sada će postojati i Barbika nižeg rasta, Barbika koja je viša od uobičajne, kao i ona koja ima naglašene obline. Na ovaj način se Barbi lutka sve više poistovećuje sa izgledom “običnih” žena, pa se time šalje i poruka da Barbika ne podržava samo “savršenstvo“, nego da je prirodna lepota ono čemu bi trebalo da se teži.

Osim oblika tela, Barbike će se pojaviti i u sedam različitih nijansi boje kože, sa 22 boje očiju i sa 24 različite frizure.

Ovo nije prva drastična promena u izgledu Barbika – prošle godine je Barbi prvi put obula ravne cipele.

29/01/2016 14:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga