Otvoren osmi po redu Naučni klub u Srbiji

26/05/2016 12:44

Otvoren osmi po redu Naučni klub u Srbiji

U 12 gradova Srbije od aprila meseca se otvaraju Naučni klubovi u prostorijama lokalnih Centara za stručno usavršavanje, sa ciljem da se promocija nauke decentralizuje.

Prvi po redu otvoren je Naučni klub u Leskovcu, dok je poslednji otvoren klub u Kruševcu, gde su gradonačelnih Dragi Nestorović, direktor Centra za promociju nauke iz Beograda Nemanja Đorđević i direktor Centra za stručno usavršavanje Nenad Stanojević potpisali Memorandum o saradnji.

Mreža naučnih klubova, kojih će ukupno u Srbiji biti 12, obuhvataće Čačak, Niš, Knjaževac, Kragujevac, Smederevo, Kruševac, Kikindu, Novi Pazar, Kanjižu, Leskovac i Šabac.

Klubovi su osmišljeni kao mesta susreta učenika, studenata, nastavnika i svih građana zainteresovanih za raznovrsne naučne sadržaje. U njima će se odvaijati različite radionice, predavanja, tribine i razgovori, a svaki od klubova poseduje i biblioteku sa naučno-popularnom literaturom.

Svaki od 12 Naučnih klubova imaće isti dizajn i princip rada, a sadržaće prostor za radionice, biblioteku i zonu za kreativan odmor.

Poslednji u nizu biće otvoren Naučni klub Beograd, koji će ponovo biti otvoren, ali u novom prostoru, u Ulici kralja Petra 46.

Do kraja juna, prema planu, biće otvoreni i Naučni klubovi u Kruševcu, Kikindi, Novom Pazaru, Kanjiži i Šapcu.

26/05/2016 12:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga