Back to homepage

Muzička škola “Josip Slavenski” – Beograd (Vračar)

josip logoAdresa: Radoslava Grujića 2a, Beograd (Vračar)
Telefon: 011/2455-953
Website: www.slavenski.edu.rs
Email: [email protected]

Muzička škola “Josip Slavenski” osnovana je 1937. godine u Beogradu, pod okriljem Muzičke akademije i tokom svog rada stekla je veliki ugled i poštovanje naročito među ljudima iz oblasti muzike i umetnosti. Škola nosi ime poznatog kompozitora Josipa Slavenskog. Profesori i đaci škole nosioci su brojnih priznanja i nagrada sa raznih takmičenja kako domaćih tako i inostranih.

Svakom upisanom učeniku ove škole omogućen je: kvalitetan obrazovno-vaspitni rad uz uvažavanje ličnosti, udruživanje u različite grupe, klubove i aktivno učestvovanje i organizovanje učeničkog parlamenta, podrška profesora u razvoju ličnosti. Posebna podrška daje se za iskazan talenat i afirmaciju istog. Škola obrazuje učenike na odsecima: klavirski, gudački, teoretski, odsek za gitaru, duvački i odsek za kamernu muziku.

Nastava se odvija u 36 učionica prilagođenih individualnoj i grupnoj nastavi. Na drugom spratu škole nalazi se koncertna sala i biblioteka sa bogatim sadržajem preko 14 000 knjiga. Nastava iz fizičkog vaspitanja odvija se u SC Vračar.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije vezane za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za navedeni smer. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

SMEROVI - Muzička škola "Josip Slavenski" - Vračar

Područje rada: Kultura, umetnost i javno informisanje

UPIS U MUZIČKU ŠKOLU

Učenici koji žele da se upišu u muzičku školu rangiraju se na osnovu:

  • Uspeha na prijemnom ispitu
  • Uspeha u prethodnom školovanju (opšti uspeh u osnovnoj muzičkoj školi i opšti uspeh iz tri poslednja završena razreda osnovne škole)

Učenici koji nemaju završenu muzičku školu rangiraju se na osnovu istih kriterijuma, osim što umesto bodova osvojenih na osnovu opšteg uspeha u muzičkoj školi, polažu ispit za nivo osnovne muzičke škole.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas kontaktirate preko kontakt forme.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga