Back to homepage

Škola sa domom za učenike oštećenog sluha i govora “11. maj” – Jagodina

skolazagluvejagodinaAdresa: Slavke Đurđević 8, Jagodina
Telefon: 035/8223-204
Website: www.11maj.edu.rs
Email: [email protected]

Ovo je jedna od najstarijih državnih defektoloških škola u zemlji. Škola svoje korene vuče iz dalekog Tunisa u gradu Bizerti gde je osnovana Škola za slepe i gluve Srbe, koja je edukovala srpske vojnike koji su prošli albansku golgotu. Škola je 1919. godine prebačena u Srbiju, prvo u Zemun, da bi 1928. godine škola bila prebačena i u Jagodinu.

Škola za učenike oštećenog sluha i govora “11. maj” u Jagodini raspolaže sa učionicama za svaki razred, kabinetima za specijalni audiopedagoški rad, salom za fiskulturu, digitalnom učionicom, prostorijom za rad predškolske grupe, dnevnim boravkom, kuhinjom, trpezarijom, spavaonicama, opremljenim radionicama za izvođenje praktične nastave.

Praktična i teorijska nastava odvija se u školskim prostorijama. Radionice za praktičnu nastavu opremljene su modernim mašinama, alatima i svom potrebnom pratećom opremom.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije vezane za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za navedeni smer. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

SMEROVI - Škola za učenike oštećenog sluha i govora "11. maj" - Jagodina

Područje rada: Hemija, nemetali i grafičarstvo

  • Knjigovezac (3 godine) – 12 mesta

Područje rada: Delatnost ličnih usluga

Područje rada: Poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane

  • Pekar – učenici sa smetnjama u razvoju – nagluvi i gluvi (3 godine) – 12 mesta
  • Cvećar-vrtlar (3 godine) – 6 mesta

UPIS UČENIKA

Učenici podnose prijavu u samim školama. Nakon toga škola vrši proveru zahteva i usklađenost sa posebnim zahtevima nastavnog plana i programa i opštim aktima škole. Ukoliko je sve u redu, škola upisuje učenika. Osnovni uslov je da učenik ima završenu osnovnu školu.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga