Back to homepage

Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Vukašin Marković” – Kragujevac

soso vukasin markovicAdresa: Janka Veselinovića bb, Kragujevac
Telefon: 034/331-678
Website: www.sosovukasinmarkovickg.edu.rs
Email: [email protected]

Godine 1969. osnovana je Specijalna škola rešenjem Skupštine grada Kragujevca. Izgradnja školskih prostorija trajala je godinu dana, da bi u oktobru 1969. bila svečano otvorena.

Za rad sa učenicima angažovani su defektolozi – oligofrenolozi. Praktična nastava realizuje se u školskim radionicama (pekarska i stolarska) koje su opremljene modernim mašinama i alatima. Učenici stiču veštine i praktična znanja kroz rad sa inženjerima – tehnolozima koji su defektološki osposobljeni.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Vukašin Marković” iz Kragujevca, raspolaže i sa dnevnim boravkom koji je izdvojen i nalazi se u naselju Erdoglija. Boravak je namenjen deci uzrasta od 7 do 25 godina, a pravo na njega stiče se  na osnovu uputa Centra za socijalni rad. Dnevni boravak otvoren je svakog radnog dana od 6:30 do 16:30 h. O korisnicima Dnevnog boravka brinu medicinske sestre, defektolozi, terapeuti, a kao konsultant angažovan je i psihijatar.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije vezane za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za navedeni smer. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

SMEROVI - Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Vukašin Marković" - Kragujevac

Područje rada: Šumarstvo i obrada drveta

Područje rada: Poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane

  • Pekar (3 godine) – 8 mesta

UPIS UČENIKA SA SMETNJAMA U RAZVOJU

Učenici sa smetnjama u razvoju podnose prijavu u samoj školi. Nakon toga škola vrši proveru zahteva i usklađenost sa posebnim zahtevima nastavnog plana i programa i opštim aktima škole. Ukoliko je sve u redu, škola upisuje učenika.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga