Back to homepage

International School – Beograd

Adresa: Šumatovačka 45, Beograd
Telefon: 011/40-11-220, 011/78-56-120
Website: www.international-school.edu.rs
Email: [email protected]

International School je najmodernija Kembridž škola u Srbiji i regionu. Radi po zvaničnom nastavnom planu i programu Odeljenja za međunarodne ispite Univerziteta u Kembridžu, koji je podržan najnovijom tehnologijom i inovativnim pristupom u učenju, ali ima i akreditaciju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološog razvoja.

Kao Future Ready škola, International School objedinjuje moderno okruženje, koje čine Intelligent Classroom i Google Technology Classroom prostorije, nastavu isključivo na engleskom jeziku, međunarodno priznate Kembridž diplome, mentorski pristup profesora, interaktivno, interdisciplinarno i kreativno učenje, bogate vannastavne aktivnosti, poštovanje potreba svakog učenika i partnerski odnos sa roditeljima.

Učenici International Schoola mogu se opredeliti za Kembridž ili Kembridž plus program, tokom kog stiču visokocenjene i svetski priznate ICE i AICE Kembridž diplome. Kembridž program garantuje najviši nivo obrazovanja i izuzetno visoku prohodnost na svim fakultetima u Srbiji i inostranstvu.

Future Ready škola za blistavu akademsku budućnost

International School je prava škola za ambiciozne, mlade učenike koji teže visokim akademskim i profesionalnim ciljevima.

Smeštena u samom srcu grada, na Vračaru, i opremljena modernim učionicama sa jedinstvenim tehnološkim i nastavnim pomagalima, International School predstavlja idealno okruženje za razvoj dece. U njoj je učenje u potpunosti podržano najnovijim tehnologijama, kao što su tablet uređaji, interaktivne table, elektronski dnevnici i jedinstvena e-Learning platforma.

Učenici International Schoola uče i provode vreme u modernim i udobnim kabinetima, centru za učenje, prostoru za učenje i biblioteci, školskom restoranu i salama za rekreaciju, odmor i druženje.

Nastava se prati na interaktivnim tablama, a sve što se uči na času, kao i dodatni materijali za one koji žele da saznaju više, nalazi se i na jedinstvenoj e-Learning platformi za učenje na daljinu, u elektronskom formatu. Ocene i uspeh učenika nalaze se na Portalu za roditelje, zahvaljujući kome roditelji uvek imaju uvid u napredovanje i razvoj svog deteta.

Kreativan, drugačiji i jedinstven pristup nastavi

Profesori International Schoola su vrhunski stručnjaci u svojim oblastima i maksimalno su predani radu sa učenicima. Predavanja nisu zasnovana na beskonačnom monologu sa katedre, već su učenici aktivni učesnici u nastavi. Pored toga, svake školske godine učenici International Schoola, uz konsultaciju sa pedagogom i psihologom škole, biraju svog mentora. Mentor prati rad, učenje, vannastavne aktivnosti i napredovanje učenika koji ga je odabrao.

Zato je učenje u International Schoolu interaktivno, kreativno i zanimljivo, a znanje koje učenici usvajaju praktično i primenjivo. Ovde učenike ne učimo samo da polože test ili dobiju dobru ocenu, već ih učimo da najpre razumeju materiju o kojoj govore, da primenjuju svoje znanje u rešavanju svakodnevnih problema i zadataka, da budu kreativni i da stvaraju.

Jedinstven pristup nastavi u našoj školi podrazumeva da smo iz nastavnog procesa izostavili sve zastarele i često kritikovane odlike obrazovnog sistema u Srbiji, a Kembridž kurikulum je obogaćen svim znanjima i veštinama neophodnim za 21. vek.

Škola po meri učenika i roditelja

Kako bi decu osposobila za budućnost, škola treba da bude u skladu sa svojim vremenom i okruženjem. Zapravo, ispred njega, kako bi pripremila učenike za uspešnu budućnost. Upravo zbog toga International School implementira sve elemente Future Ready škole u pravom smislu te reči – od interaktivne nastave u kojoj se koristi najnovija tehnologija u edukativne svrhe do dizajna učionica i cele zgrade.

Misija International Schoola sastoji se u tome da učenike u punom kapacitetu osposobi za okruženje u kom su informacione tehnologije i medijska pismenost conditio sine qua non za funkcionisanje u društvu 21. veka. Iz tog razloga je International School škola po meri učenika i roditelja.

Pored toga, stalni razvoj i unapređenje nastavnog plana i programa jesu ono što International School čini stvarno drugačijom i jedinstvenom školom na ovim prostorima.

Prohodnost na prestižne svetske univerzitete

International School pomaže svojim učenicima da se pripreme i upišu fakultet koji žele bilo u zemlji ili inostranstvu. ICE i AICE Kembridž diplome predstavljaju odličnu odskočnu dasku za nastavak školovanja u inostranstvu, jer donose visoku prohodnost ka vodećim univerzitetima u Evropi, Velikoj Britaniji, SAD, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Singapuru, Južnoj Africi…

Verujemo da će naši učenici, uz sve znanje koje su preuzeli tokom školovanja u International Schoolu, i sa međunarodno priznatim diplomama, kao dokazom obrazovanosti i sposobnosti, imati sve preporuke da bez problema upišu fakultet koji žele, gde god se on nalazi.

Takođe, verujemo da će im sve ove kvalifikacije doneti značajnu prednost i otvoriti put ka blistavoj karijeri, za koju god oblast da se opredele.