Kako da sredite kontrolu pravopisa u Microsoft Word-u?

31/07/2014 15:29

Kako da sredite kontrolu pravopisa u Microsoft Word-u?

Kontrola pravopisa ili “spell checker” je jedan od dodataka u Microsoft Word-u koji otkriva i ispravlja greške u kucanju. Ovaj dodatak  je veoma koristan ukoliko prekucavate neki tekst na slepo. Svaka reč koju pogrešite biće podvučena, što će vas poštedeti detaljnog čitanja i potrage za greškama. U dosadašnjim verzijama kontrole pravopisa, podvlačene su greške koje nisu ni postojale, jer se nisu podudarale sa rečima u Word-ovom rečniku.

Kontrola pravopisa ima svoje nedostatke. Reči u kojima vam se slučajno omakne da ukucate broj, neće biti prepoznate kao greška. Ukoliko ispisujete neki važan dokument, ovo može biti ogroman problem koji nećete primetiti ukoliko se oslanjate na kontrolu pravopisa.

Rešenje za ovaj problem je veoma jednostavno. Kliknite File tab ribbon-a, otvorite Options, zatim kliknite na Proofing u levom delu ekrana i pronađite AutoCorrect options. U desnom delu vašeg monitora videćete parametar Ignore words that containt numbers i isključite ga. Isto možete primeniti i na ostalim programima Office-a na vašem računaru.

31/07/2014 15:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga