POSETITE NAS!

arhimed logo
Back to homepage

Opremljenost

Adresa: Ljubostinjska 2, Beograd (Vračar)arhimed logo
Telefon: 011/344-2501, 064/531-531-0
Email: [email protected]
Website: www.arhimed.edu.rs
Društvena mreža: https://www.facebook.com/ArhimedBG/

BIBLIOTEKA

pa6

Učenicima srednje škole i gimnazije Arhimed na raspolaganju je školska biblioteka sa preko hiljadu naslova iz stručne literature i beletristike, kao i enciklopedije i školske lektire.

BIOLOŠKO – HEMIJSKA LABORATORIJA

pa7

pa7

Možemo se pohvaliti da imamo jednu od najbolje opremljenih laboratorija za hemiju, sa velikim izborom nastavnih sredstava. Učenici se laboratorijom koriste uz stručan nadzor profesora, aktivno učestvujući u posebnom odabiru eksperimenata kako bi na najbolji mogući način nadogradili svoje teorijsko znanje.

MATEMATIČKI KABINET

pa7

U sklopu matematičkog kabineta srednje škole i gimnazije Arhimed nalaze se nastavno – tehnička sredstva pogodna za obradu velikog dela nastavnih jedinica, čineći usvajanje gradiva istovremeno jednostavnijim i zabavnim.

KABINET ZA FIZIKU I MEHANIKU

pa17

“Dajte mi dovoljno dugu polugu i pomeriću svet” reči su velikog Arhimeda. Ovu kao i mnoge druge zakone i teoreme, učenici imaju priliku da na delu ispitaju u kabinetu za fiziku i mehaniku.

KABINET ZA UMETNOST

pa17

Opremljen u stilu radne sobe, sa skamijama i umetničkim slikama, ovaj kabinet budi umetnički podsticaj za kreativnost i stvaranje. Centralno mesto zauzima bečki klavir iz XIX veka, po izgledu gotovo identičan onome na kojem je S. Mokranjac komponovao svoje čuvene rukoveti.

FITNES CENTAR

pa17

pa17

U želji da učenici srednje škole i gimnazije Arhimed izrastu ne samo u obrazovane već i u fizički zdrave individue, kompletnu brigu o zdravom načinu života za vreme boravka u školi prepustili smo vrhunskim stručnjacima iz fitnes centra “Palestra” koji se nalazi na adresi škole. Na taj način naši učenici imaju mogućnost da treniraju “rame uz rame” sa profesionalnim sportistima koji često posećuju ovaj prestižni fitnes centar.

Više o fitnes centru „Palestra“ možete videti OVDE.

KANTINA

pa17

pa17

Izuzetno je važno da vreme provedeno između časova, bude kvalitetno iskorišćeno za odmor kako bi boravak učenika u školi bio što produktivniji. Srednja škola i gimnazija Arhimed je ovo prepoznala i opremila školsku kantinu, mesto namenjeno druženju uz hranu i sokove.