Back to homepage

Savremena gimnazija – Beograd

Adresa: Masarikova 5 (ulaz iz Kralja Milana), Palata Beograd i Cara Dušana 34, Zemun Beograd
Telefon: 011/785-61-23, 011/785-61-20
Website:
www.savremena-gimnazija.edu.rs
Email: [email protected]

Savremena gimnazija je najsavremenija Kembridž gimnazija u Srbiji. Radi po zvaničnom nastavnom planu i programu Odeljenja za međunarodne ispite Univerziteta u Kembridžu, koji je podržan najnovijom tehnologijom i inovativnim pristupom u učenju, ali ima i akreditaciju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološog razvoja, tako da nastavu može da izvodi i na srpskom i na engleskom jeziku.

U njoj su objedinjeni moderno okruženje, koje čine Intelligent Classroom i Google Technology Classroom prostorije, nastava na srpskom, engleskom ili oba jezika, međunarodno priznate Kembridž diplome, interaktivno, interdisciplinarno i kreativno učenje, bogate vannastavne aktivnosti, poštovanje postreba svakog učenika i partnerski odnos sa roditeljima.

Učenici Savremene gimnazije mogu se opredeliti za Nacionalni, Kembridž ili Kombinovani – bilingvalni program, i u skladu sa tim, pored nacionalne diplome, steći i visokocenjene i svetski priznate ICE i AICE Kembridž diplome. Sva tri programa garantuju najviši nivo obrazovanja i izuzetno visoku prohodnost na svim fakultetima u Srbiji i inostranstvu.

Prava škola budućnosti

Ukoliko ste nekada zamišljali školu budućnosti, Savremena gimnazija je upravo takva. Smeštena je u centru Beograda, u Palati Beograd i na Vračaru, i opremljena je modernim učionicama i najsavremenijim nastavnim pomagalima. U njoj je učenje u potpunosti podržano najnovijim tehnologijama, kao što su tablet uređaji, interaktivne table, elektronski dnevnici i jedinstvena e-Learning platforma.

o-nama-mala-1Učionice Savremene gimnazije – Intelligente Classroom i Google Technology Classroom, predstavljaju jedinstvene patente u kojima su najnovije tehnologije na najbolji način primenjene u obrazovanju, kako bi doprinele što jednostavnijem i uspešnijem učenju.

Učenici rade i provode vreme u modernim i udobnim kabinetima i amfiteatrima, centru za učenje, biblioteci sa nasliovima na srpskom i engleskom, školskom restoranu i salama za rekreaciju, odmor i druženje.

Kada se upiše u Savremenu gimnaziju, svaki učenik dobija svoj tablet, zahvaljujući kome mu sveske nisu ni potrebne, jer će učiti pomoću različitih Google aplikacija, animacija i video igrica. Nastava se prati na interaktivnim tablama, a sve što se uči na času, kao i dodatni materijali za one koji žele da saznaju više, nalazi se i na jedinstvenoj e-Learning platformi za učenje na daljinu, u elektronskom formatu. Ocene i uspeh učenika nalaze se u jedinstvenom elektronskom dnevniku, zahvaljujući kome roditelji uvek imaju uvid u napredovanje svog deteta.

Drugačiji i inovativan pristup nastavi

Profesori Savremene gimnazije su vrhunski stručnjaci u svojim oblastima i maksimalno predani radu sa učenicima. Predavanja nisu zasnovana na beskonačnom monologu sa katedre, već su učenici aktivni učesnici u nastavi.

Zato je učenje u Savremenoj gimnaziji je interaktivno, kreativno i zanimljivo, a znanje koje učenici usvajaju je praktično i primenjivo. Ovde učenike ne učimo samo da polože test ili dobiju dobru ocenu, već ih učimo da najpre razumeju materiju o kojoj govore, primenjuju svoje znanje u rešavanju svakodnevnih problema i zadataka, i učimo ih da budu kreativni i da stvaraju.

Savremen pristup nastavi u našoj školi podrazumeva da smo iz nastavnog procesa izostavili sve zastarele i često kritikovane odlike obrazovnog sistema u Srbiji, ali smo istovremeno zadržali i unapredili one kvalitetne, tradicionalne vrednosti, koje predstavljaju pozitivne strane takvog sistema.

Okrenuti učenicima i roditeljima

o-nama-mala-2

U Savremenoj gimnaziji deca će mnogo toga naučiti, ali i se dobro zabavljati i steći prijatelje za ceo život. Učenici Savremene gimnazije se druže na različitim vannastavnim aktivnostima, ekskurzijama, sekcijama, sportskim događajima, žurkama, takmičenjima, koncertima, predstavama, obilascima i drugim manifestacijama.

Sa druge strane, roditelji su aktivni učesnici i partneri profesorima u kompleksnom procesu obrazovanja i vaspitanja njihove dece. Oni su upućeni u sve segmente rada i školskog života svog deteta. Imaju stalan kontakt sa profesorima, psiholozima, pedagozima i upravom škole, sa kojima zajedno donose sve odluke o obrazovanju njihovog deteta.

 

Prohodnost na sve svetske univerzitete

Savremena gimnazija pomaže svojim učenicima da se pripreme i upišu fakultet koji žele, bilo u zemlji ili inostranstvu. Zato su njima su sva vrata otvorena.

Kembridž diplome naročito predstavljaju odličnu odskočnu dasku za nastavak školovanja u inostranstvu, jer donose visoku prohodnost na putu ka vodećim univerzitetima u Evropi, Velikoj Britaniji, SAD, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu, Singapuru, Južnoj Africi…

Verujemo da će naši učenici, uz sve znanje koje su preuzeli tokom školovanja u Savremenoj gimnazije, i sa međunarodno priznatim diplomama, kao dokazom njihove obrazovanosti i sposobnosti, imati sve preporuke da bez problema upišu fakultet koji žele, gde god se on nalazi.

Takođe, verujemo da će im sve ove kvalifikacije doneti značajnu prednost i otvoriti put ka blistavoj karijeri, za koju god oblast da se opredele.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

3 Comments
najnoviji
najstariji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Bojana
4 godine ranije

Postovani
Interesuje me koliko kosta godina u vasoj Gimnaziji
Hvala

prof. sci. med. Vlajic
3 godine ranije
Reply to  Bojana

da

Last edited 3 godine ranije by prof. sci. med. Vlajic
Marijana
3 godine ranije

Postovani…koja je cena skolarine u vasoj skoli…i dali je ogranicen broj ucenika??