Back to homepage

Programi

Birajte između 3 napredna programa

U Savremenoj gimnaziji možete birati između tri osnovna programa: Nacionalnog programa, gde se nastava održava na srpskom jeziku, Kembridž programa, koji je isključivo na engleskom jeziku, i Kombinovanog programa koji predstavlja najbolji spoj oba navedena programa i u okviru koga učenici prate nastavu na oba jezika.

KOMBINOVANI PROGRAM

Kombinovani program je idealan spoj gimnazije opšteg tipa i međunarodnog obrazovanja. Koncept ovog programa zasnovan je na ideji da se našim učenicima pruži mogućnost da neguju srpski jezik i kulturu kroz šarolikost gimnazijskih predmeta, ali i da unaprede svoje znanje engleskog jezika kroz izvanrednost međunarodnog programa.

Uspešnom kombinacijom predmeta iz Nacionalnog i Kembridž programa Savremena gimnazija učenicima pruža najbolje moguće obrazovanje iz oba obrazovna sistema.

Savremena gimnazija ima akreditaciju za oba programa:

  • rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije br. 022-05-00050 /2010-03, od 14.7.2011. godine, Savremena gimnazija dobila je dozvolu da sprovodi nastavni plan i program za gimnaziju opšteg tipa;
  • Univerzitet u Kembridžu akreditovao je LINK group, kompaniju koja je osnivač Savremene gimnazije, kao Kembridž međunarodnu školu broj EA016.

Na Kombinovanom programu su redovni predmeti iz nacionalnog plana i programa dopunjeni dodatnim časovima, koji su preuzeti iz Kembridž programa za međunarodne ispite i izvode se na engleskom jeziku.

Prednost dvostruke diplome, nacionalne i internacionalne, koju dobijaju učenici Savremene gimnazije koji završe Kombinovani program, daje im dobru odskočnu dasku za nastavak školovanja kako na fakultetima u Srbiji, tako i u inostranstvu. Ovakav holistički pristup objedinjuje širinu opšteg obrazovanja i kreativnost Kembridž programa kako bi naši srednjoškolci postali studenti spremni za nove akademske izazove.

Pogledajte Kombiovani plan i program >>

NACIONALNI PROGRAM

Savemena gimnazija zvanično je akreditovana od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Nacionalni program je osnovni program školovanja u ovoj školi. On se zasniva na zvaničnom nastavnom planu i programu koji važi u Srbiji, ali je dopunjen i unapređen naprednom metodikom, kako bi učenici dobili što savremenije obrazovanje.

edukacija-slajfnice-nacionalni

U Savremenoj gimnaziji zato su zadržali i unapredili najbolje iz postojećeg sistema obrazovanja, kao što su fundamentalne i kvalitetne tradicionalne vrednosti i negovanje maternjeg jezika, dok su istovremeno iz nastavnog procesa izostavili sve njegove zastarele i često kritikovane odlike.

Sa druge strane, pristup nastavi i prenošenje znanja učenicima na Nacionalnom programu su potpuno drugačiji i kreativni. Neprestano unapređujemo nastavne materijale, koristimo nove tehnologije kako bismo obrazovni proces učinili što inovativnijim i zanimljivijim, naši profesori se konstantno usavršavaju i osavremenjuju svoje pristupe radu, a učenici su uvek u centru nastave.

Savremen pristup nastavi, između ostalog, podrazumeva i rad u malim grupama od 15 do 20 učenika, mentorsku i individualnu nastavu, kao i prepoznavanje talenata, kvaliteta i potreba svakog učenika. Zato je Nacionalni program Savremene gimnazije pravi izbor za učenike koji žele više od svog obrazovanja.

Pogledajte Nacionalni plan i program >>

KEMBRIDŽ PROGRAM

Zahvaljujući zvaničnoj akreditaciji Odeljanja za međunarodne ipite Univerziteta u Kembridžu, ali i inovativnom pristupu obrazovanju, Savremena gimnazija je najsavremenija Kembridž gimnazija u Srbiji. Kembridž program Savremene gimnazije na najbolji način oslikava internacionalni i multikulturalni karakter ove škole.

Plan i program kreiran je direktno u Kembridž centru za međunarodne ispite i ispunjava najviše obrazovne standarde. Pažljivo je osmišljen i istovremeno prilagođen različitim nivoima znanja, potrebama i mogućnostima učenika.

Kembridž plan i program je strukturiran tako da učenici za 4 godine školovanja mogu da završe 2 nivoa: IGCSE i A-levels, i da steknu 2 internacionalne Kembridž diplome: ICE i AICE, koje će im otvoriti put do najuglednijih svetskih univerziteta i kompanija.

Učenici koji izaberu školovanje po Kemnridž programu, nastavu će pratiti isključivo na engleskom jeziku i na taj način ga usavršiti do nivoa da mogu da studiraju u inostranstvu, što će im biti vrlo lako i dostupno, s obzirom na znanja, kvalifikacije i diplome koje će preuzeti tokom školovanja u Savremenoj gimnaziji.

Pogledajte Kembridž plan i program >>

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments