Globalna škola preduzetništva

27/05/2016 14:05

Globalna škola preduzetništva

U nameri da mladima približimo preduzetnički duh, AIESEC sprovodi projekat pod imenom ’’Globalna škola preduzetništva’’ koji će se ovog leta po prvi put održati u Beogradu. Učesnici će imati priliku da rade u multikulturalnom okruženju u kojem će im studenti iz inostranstva u periodu od šest nedelja pomagati da razviju svoju ideju.

aiesec skola preduzetnistvaSrbija se suočava sa problemom nezaposlenosti, posebno kod mladih, što je navelo mnoge da posao potraže u nekoj drugoj državi. Istraživanja su pokazala da kada bi mogli da biraju, samo bi 30% stanovništva odlučilo da započne sopstveni posao, u poređenju sa 65% koji bi radili za platu u javnom sektoru i 5% u privatnom.

Cilj projekta je da pokrene preduzetnički duh u mladima i upozna ih sa mogućnostima samozapošljavanja. Učešćem na ovom projektu imaćete priliku da razvijete svoju preduzetničku ideju, naučite kako da targetirate svoje ciljne grupe, planirate finansije, a u svemu tome dobićete pomoć inostranog studenta i stručnog kadra partnerskih organizacija.

Participacija je 1.800 RSD, a prijavu možeš popuniti na sledećem link-u. Takođe, ako imate neka pitanja vezana za projekat, možete nam pisati na [email protected].

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

Ana Petrović

Potpredsednica za globalni program dolazećih praksi

AIESEC na Univerzitetu Metropolitan

Mob: +381.64.27.76.776

E-mail: [email protected]

27/05/2016 14:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga