Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora zabranjen rad dve srednje škole

13/09/2019 13:34

Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora zabranjen rad dve srednje škole

Nakon vanrednog inspekcijskog nadzora doneta su rešenja da se zabranjuje rad, odnosno, ostvarivanje delatnosti srednjeg obrazovanja i vaspitanja Srednjoj školi „Tutin“ u Tutinu, kao i rad Saobraćajnoj školi u Trsteniku.

Inspektori su utvrdili da je postupanje Srednje škole „Tutin“ i Saobraćajne škole u Trsteniku u obavljanju delatnosti dovelo do posledica koje se ne mogu otkloniti nalaganjem mera, odnosno da su škole u dužem vremenskom periodu obavljale delatnost nezakonito, a da organi upravljanja nisu obavljali poslove iz svoje nadležnosti.

Shodno navedenom, zaključeno je da su se stekli uslovi za preduzimanje radnji propisanih odredbama člana 106. stav 9. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, odnosno da se zabrani rad ove dve ustanove.

Rešenja o zabrani rada je na osnovu člana 131. stav 1. Zakona o opštem upravnom postupku, člana 25. stav 2. Zakona o javnim službama i člana 106. stav 9. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja potpisao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Redovan i vanredan inspekcijski nadzor nad obrazovnim ustanovama u Republici Srbiji nastavljaju se i u novoj školskoj godini. Nadležni organi kontinuirano ispituju sprovođenje zakona i drugih propisa u obrazovnim ustanovama u Srbiji neposrednim uvidom u njihovo poslovanje i postupanje.

13/09/2019 13:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga