Otvorena ITS-ova besplatna škola programiranja i dizajna

12/01/2015 17:03

Otvorena ITS-ova besplatna škola programiranja i dizajna

Otvorena je zimska škola programiranja i dizajna koju organizuje Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije ITS, kompanija Comtrade i Link Group. Ova škola, koja za cilj ima da mladima približi IT svet, trajaće nedelju dana.

ITS je ovogodišnju zimsku školu programiranja i dizajna zamislio kao festival informacionih tehnologija, a predavačima je zadatak da na najinteresantniji način prikažu IT svet i pokažu zašto je ovo najperspektivnije zanimanje današnjice.

Maturanti će u okviru ove škole imati priliku da nauče kako se pravi veb sajt, koje su prednosti programskih jezika JAVA, C#, ASP.NET, WordPress. Svi polaznici imaju slobodu izbora kada su predavanja i radionice u pitanju.

– Učenici će svaki dan od 11 do 13 časova slušati predavače iz velikih IT kompanija. Maturanti će moći da dobiju odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju, a u popodnevnim časovima će uz pratnju profesora ITS-a isprobati najsavremenije programerske alate. Posle ovih pet dana koliko će maturanti provesti sa nama, verujemo da će neko od njih razmisliti da dođe u našu školu i postane naš student – izjavio je Bojan Ristić, direktor Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS.

Direktor Risitić je rekao da je dosadašnja statistika pokazala da 84 odsto studenata koji završe ITS odmah nakon zavšetka studija nađu posao.

– Očekujemo da se veliki broj srednjoškolaca koji se još nisu odlučili čime će se baviti u budućnosti okrenu upravo informacionim tehnologijama. Ovo zanimanje je veoma perspektivno, i veliki broj ljudi može da nađe dobro zaposlenje. Predavanja na zimskoj školi programiranja i dizajna su tako osmišljena da na najbolji mogući način privuku i zainteresuju srednjoškolce za informacione tehnologije – istakao je Goran Radić, izvršni menadžer ITS-a.

Zimska škola programiranja i dizajna traje od 12. do 16. januara i potpuno je besplatna, a prijavilo se više stotina srednjoškolaca. Za sada su neka predavanja i radionice popunjeni, ali za više informacija i detalja o zimskoj školi – rasposredu predavanja i slobodnim mestima, možete pročitati OVDE.

ITS omogućio je i praćenje predavanje putem interneta, pa tako na OVOM linku od 11 do 13 časova možete videti šta polaznici zimske škole programiranja i dizajna rade.

Izvor: Telegraf

Foto: Nenad Pavlović

12/01/2015 17:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga