Novi Sad: Poziv za srednjoškolce – “Budi deo Cinema City žirija”

11/06/2016 10:07

Novi Sad: Poziv za srednjoškolce – “Budi deo Cinema City žirija”

Učenici srednjih škola iz Novog Sada mogu da se prijave za učešće u Žiriju mladih, u okviru festivala Cinema City, koji se održava od 25. juna do 2. jula u Novom Sadu.

Poziv je namenjen učenicima srednjih škola iz gimnazija iz Novog Sada, a prijave su otvorene do 18. juna.

Žiri mladih je zadužen za dodelu “Nagrade mladih” za najbolji film u jednoj od festivalskih sekcija.

Za prijavu je potrebno posleti osnovne podatke, ali i recenziju – kritički osvrt na jedan domaći ili strani, dugometražni igrani ili dokumentarni film.

Prijavni formular nalazi se ovde.

Kritika koja se šalje u prijavu ne treba da bude duže od pola stranice A4 formata, a sadržaj prikaza treba da iskaže lično mišljenje i argumentovan vrednosni sud o filmu.

Programski tim festivala će na osnovu pristiglih prijava odabrati mlade koji će od 25. juna do 2. jula pratiti projekcije filmova i potom odabrati film kome će predsednik žirija dodeliti nagradu na svečanom zatvaranju festivala.

Cinema City internacionalni filmski festival postoji od 2008. godine, a organizuje ga udruženje Cinema City. Festival je primarno usmeren na promociju mladih filmskih autora i nezavisne produkcije iz zemlje, regiona i sveta, ali i predstavljanju legendarnih autora i ostvarenja kroz revijalne programe festivala, edukaciji i profesionalnom umrežavanju.

Tokom prethodnih izdanja, Cinema City internacionalni filmski festival posetilo je više od 2.500 uglednih filmskih stvaralaca iz celog sveta, oko 300.000 ljubitelja filma, a prikazano je više od 600 filmova.

11/06/2016 10:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga