Regionalno takmičenje učeničkih kompanija

18/03/2015 10:38

Regionalno takmičenje učeničkih kompanija

Regionalno takmičenje učeničkih kompanija održava se u četvrtak 19. marta u TC BIG u Novom Sadu. U takmičenju učestvovaće 30 timova učenika srednjih škola iz Vojvodine, Beograda i Smedereva koji će svoje proizvode i usluge predstaviti široj javnosti, a žiri će ocenjivati izveštaje njihovih kompanija.

Program “Učenička kompanija” deo je Dostignuća mladih u Srbiji (Junior Achivement Serbia) koji obezbeđuje srednjoškolcima da steknu osnovno ekonomsko obrazovanje.

Đaci koji su “zaposleni” u ovim kompanijama u toku školske godine stuču znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz programe “Dostignuća mladih” i vode svoju kompaniju od osnivanja, preko izrade kompanijskog izveštaja, sve do zatvaranja kompanije.

Najbolje kompanije na regionalnom takmičenju imaće priliku da učestvuju na nacionalnom finalu u Beogradu, zajedno sa pobednicima takmičenja u drugim regionima (jugozapadna, centralna i jugoistočna Srbija).

Kompanija koja pobedina na nacionalnom takmičenju predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija koje će se održati u julu u Berlinu.

U toku takmičenja biće dodeljeni sertifikati i zahvalnice za sprovođenje programa “Osiguraj svoj uspeh” koji je prilagođen potrebama za finansijskom pismenošću mladih između 15 i 18 godina koji uče kako da sastave porodični budžet, zašto je važno štedeti i zašto je važno osiguranje. Učesnici ovog programa bili su učenici iz dve novosadske srednje škole, a časove su držali volonteri iz kompanije AXA Osiguranje.

Zvanično otvaranje regionalnog takmičenja najavljeno je za 11 časova, kada će biti dodeljeni sertifikati, a od 11:50 do 17 časova trajaće Sajam učeničkih kompanija, nakon čega će biti proglašen pobednik.

Organizator takmičenja je organizacija Dostignuća mladih u Srbiji u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), Societe Generale bankom, Centrom za razvoj liderstva kroz program Pokreni se za budućnost i tržnim centrom BIG.

Više informacija dostupno je slanjem mejla na adresu [email protected] ili pozivom na broj telefona 064/1426 046.

Izvor: RTV

18/03/2015 10:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga