Takmičenje u preduzetničkim veštinama za srednjoškolce

08/12/2016 12:57

Takmičenje u preduzetničkim veštinama za srednjoškolce

Učenici 23 srednje škole sa teritorije AP Vojvodine učestvovaće na regionalnom takmičenju u preduzetničkim veštinama “Poslovni izazov”.

Na takmičenju, koje se održava u Novom Sadu, učestvovaće ukupno 120 učenika i učenica srednjih škola iz Bačke Topole, Iriga, Futoga, Pećinaca, Rume, Šida, Sombora, Stare Pazove, Subotice, Vršca, Zrenjanina, Sremske Mitrovice i Novog Sada.

Uz pomoć biznis volontera, timovi sastavljeni od po pet učenika i učenica iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koju će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici, navodi se u saopštenju organizatora.

Tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na “Poslovnom izazovu zapadnog Balkana” zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Učenici će se nadmetati u rešavanju postavljenog “izazova” koji predstavlja realan poslovni problem.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na četiri regionalna Poslovna izazova (u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, a finansira Ministarstvo omladine i sporte i UniCredit banka.

08/12/2016 12:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga