Učestvovanje na regionalnom zasedanju EYP Srbije

05/02/2016 16:11

Učestvovanje na regionalnom zasedanju EYP Srbije

Evropski parlament mladih Srbija raspisao je konkurs za učestvovanje na 31. regionalnom zasedanju Evropskog parlamenta mladih Srbije.

Za učestvovanje se mogu prijaviti mladi iz Vojvodine, uzrasta od 15 do 18 godina.

Regionalno zasedanje Evropskog parlamenta mladih Srbije održava se 20. i 21. februara u Novom Sadu.

Svi učesnici će biti podeljeni u pet radnih grupa, a zadatak će biti da se o aktuelnoj temi, koju dobiju, diskutuje.

Radni jezik je engleski, a teme o kojima će se govoriti su – nezaposlenost mladih, pitanje migracije u Evropu, genetski modigikovana hrana, LGBT prava i položaj žena u politici.

Prijavljivanje za učestvovanje na zasedanju Evropskog parlamenta mladih vrši se popunjavanjem formulara, najkasnije do 9. februara do 23:59 časova.

Troškove prevoza i boravka u Novom Sadu učesnici i učesnice sami plaćaju, a više informacija o događaju nalazi se ovde.

Evropski parlament mladih Srbije predstavlja omladinsku, nevladinu i nestranačku organizaciju koja zajedno sa još 40 nacionalnih predstavništava organizacije iz zemalja Evrope čini međunarodnu omladinsku mrežu Evropski parlament mladih.

Organizacija ima za cilj da podrži razvoj mladih u politički svesne i odgovorne građane, da ih upozna sa evropskim političkim razmišljanjem i da promoviše interkulturalni dijalog.

Evropski parlament mladih osnovan je 1987. godine kao obrazovni projekat sa viljem da kroz neformalno obrazovanje pruži mladima mogućnost za edukaciju, razmenu mišljenja i podstakne ih da preuzmu aktivnu ulogu u zajednici.

U toku godine Evropski parlament mladih organizuje više od 120 konferencija i drugih događaja širom Evrope, u kojima učestvuje više od 27.000 mladih.

Učesnici konferencija i zasedanja Evropskog parlamenta mladih imaju priliku da diskutuju o aktuelnim političkim, ekonomskim, kulturnim i društvenim pitanjima koja su važna za evropsku zajednicu i da predlože svoja rešenja.

Evropski parlament mladih Srbije (EPMS/ EYP Serbia) je osnovan 2006. godine sa osnovnim ciljevima podizanja aktivizma i opšte infomirsanosti među mladima i razvoja tolerancije i međunarodne saradnje.

EYP Srbija od svog osnivanja uspešno šalje predstavnike na internacionalne konferencije i forume, a srednjoškolci koji će Srbiju predstavljati na internacionalnim događajima biraju se na Nacionalnoj konferenciji na osnovu iskazanih znanja i veština. Da bi mladi mogli da budu već uhodani sa principom rada na Nacionalnom zasedanje, neophodno je da prvo prođu regionalna zasedanja.

05/02/2016 16:11

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga