Back to homepage

Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Sveti Sava” – Beograd (Čukarica)

svsavaAdresa: Milije Stanojlovića 30, Beograd (Čukarica)
Telefon: 011/8026-856
Website: www.sososvsava.edu.rs
Email: [email protected]

Godine 1944. osnovan je Dečji dom koji je u početku opstajao zahvaljujući dobrovoljnim prilozima u vidu odeće, obuće i namirnica od strane raznih organizacija. Godine 1947. osnovana je Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Sveti Sava” u Beogradu. Danas je pohađa oko 160 učenika, koji su raspoređeni u 20 odeljenja.

Defektolozi-vaspitači angažovani su u popodnevnim časovima i vikendom na obavljanju vaspitnog rada što proces rehabilitacije čini kvalitetnijim. Grupni vaspitač upoznat je sa svakim učenikom i proučavajući ih, otkriva poteškoće i greške i zajedno sa stručnim timom radi na izradi individualnih programa.

Ova ustanova je specijalizovana za osposobljavanje učenika da se integrišu u društvenu sredinu, lično i profesionalno. Od vannastavnih aktivnosti učenicima je omogućena aktivnost u nekoliko sekcija i radionica, učeničkoj zadruzi, nastava u prirodi i ekskurzije.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije vezane za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za navedeni smer. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

SMEROVI - Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Sveti Sava" - Čukarica

Područje rada: Mašinstvo i obrada metala

  • Bravar (3 godine) – 6 mesta

Područje rada: Tekstilstvo i kožarstvo

Područje rada: Hemija, nemetali i grafičarstvo

  • Pomoćnik kartonažera (3 godine) – 6 mesta
  • Sitoštampar (2 godine) – 6 mesta

Područje rada: Poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane

UPIS U ŠKOLU ZA UČENIKE SA SMETNJAMA U RAZVOJU

Učenici sa smetnjama u razvoju podnose prijavu u samoj školi. Nakon toga škola vrši proveru zahteva i usklađenost sa posebnim zahtevima nastavnog plana i programa i opštim aktima škole. Ukoliko je sve u redu, škola upisuje učenika.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga