Back to homepage

Specijalna škola sa domom učenika ”Bubanj” – Niš

logo_skola_bubanj_nisAdresa: Bubanjskih heroja 3, Niš
Telefon: 018/263-801
Website: www.skolabubanj.edu.rs
Email: [email protected]

U naselju Palilula, 1953. godine, uz pomoć roditelja dece sa oštećenim sluhom, udruženja gluvih kao i uz pomoć lokalnih vlasti, osnovana je škola i dom za gluvonemu decu. Škola je 1974. godine premeštena u novu zgradu u naselju Ledena stena koja je zadovoljavala sve kriterijume za izvođenje posebnog tipa nastave za gluvonemu decu.

Uz mnogo truda i sredstava Specijalna škola “Bubanj” iz Niša je uspela da obezbedi svu potrebnu opremu i stvori vrlo dobre uslove za odvijanje nastave. Posebne prostorije opremljene su za izvođenje praktične nastave, pa tako u svom sklopu škola ima: krojačku radionicu, frizerski salon, pekaru, bravarsku radionicu, salon za manikir i pedikir i kabinet za grafičare i knjigovesce.

Školski dom raspolaže sa 22 sobe za smeštaj učenika, dve za smeštaj vaspitača, trpezarijom, kuhinjom, zdravstvenim blokom, sobom za zabavu i razonodu.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije vezane za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za navedeni smer. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

SMEROVI - Specijalna škola sa domom učenika ''Bubanj'' - Niš

Područje rada: Mašinstvo i obrada metala

  • Bravar (3 godine) – 6 mesta

Područje rada:Tekstilstvo i kožarstvo

  • Šivač tekstila – učenici sa smetnjama u razvoju gluvi i nagluvi (3 godine) – 6 mesta

Područje rada: Lične usluge

Područje rada: Proizvodnja i prerada hrane

Područje rada: Hemija, nemetali i grafičarstvo

  • Knjigovezac (3 godine) – 6 mesta

Područje rada: Tekstilstvo i kožarstvo

UPIS UČENIKA - Specijalna škola sa domom učenika ''Bubanj'' - Niš

Učenici podnose prijavu kod samih škola. Nakon toga škola vrši proveru zahteva i usklađenost sa posebnim zahtevima nastavnog plana i programa i opštim aktima škole. Ukoliko je sve u redu, škola upisuje učenika. Osnovni uslov je da učenik ima završenu osnovnu školu.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

1 Comment
najnoviji
najstariji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Andrija
3 godine ranije

Eee moj sin hteo da se upiše u nis a jeli ima tamo mesto ja nisam na vreme bio da upisem svoje dete

Pretraga