Back to homepage

Muzička škola “Dr Miloje Milojević” – Kragujevac

muzicka kragujevacAdresa: Kneza Miloša 5, Kragujevac
Telefon: 034/305-125
Website: www.mskragujevac.rs
Email: [email protected]

Muzička škola “Dr Miloje Milojević” u Kragujevcu počela je sa radom u avgustu 1948. godine. Niko u početku nije mogao pretpostaviti koliko će biti interesovanje za ovu školu i na prijemnom ispitu prijavilo se 405 kandidata od kojih je prijemni ispit položilo 220 učenika. Prvi direktor škole bio je Milivoje Krstić, beogradski akademik koji je došao u Kragujevac sa još tri profesora klavira i violine.

Učenici učestvuju na brojnim manifestacijama u zemlji i inostranstvu. Za kvalitet nastave i uspehe na prestižnim takmičenjima, zaslužni su vrhunski pedagozi koji svoja znanja nesebično prenose na učenike.

VANREDNO ŠKOLOVANJE

Zanima vas vanredno školovanje? Interesuje vas koja škola ima baš taj smer koji želite, namenjen vanrednim učenicima? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. Pomoći ćemo vam da odaberete najbolju školu za sebe i pružiti sve potrebne informacije oko upisa!

DETALJNIJE

PREKVALIFIKACIJA

Potrebna vam je prekvalifikacija? Niste zadovoljni zanimanjem koje ste završili? Popunite upitnik i ostalo prepustite nama. U najkraćem roku šaljemo vam spisak svih srednjih škola u Srbiji u kojima je moguće izvršiti prekvalifikaciju za smer koji želite, kao i informacije vezane za upis!

DETALJNIJE

DOKVALIFIKACIJA

Imate završen trogodišnji smer i želite naknadno da upišete četvrtu godinu? Popunite upitnik i u najkraćem roku vam šaljemo spisak škola u kojima je moguće izvršiti dokvalifikaciju za navedeni smer. Takođe, nudimo vam sve potrebne informacije vezane za upis, potrebna dokumenta i sl.

DETALJNIJE

SMEROVI - Muzička škola "Dr Miloje Milojević" - Kragujevac

Područje rada: Kultura, umetnost i javno informisanje

UPIS U MUZIČKU ŠKOLU

Učenici koji žele da se upišu u muzičku školu rangiraju se na osnovu:

  • Uspeha na prijemnom ispitu
  • Uspeha u prethodnom školovanju (opšti uspeh u osnovnoj muzičkoj školi i opšti uspeh iz tri poslednja završena razreda osnovne škole)

Učenici koji nemaju završenu muzičku školu rangiraju se na osnovu istih kriterijuma, osim što umesto bodova osvojenih na osnovu opšteg uspeha u muzičkoj školi, polažu ispit za nivo osnovne muzičke škole.

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

2 Comments
najnoviji
najstariji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ingrid Vukmirica
2 godine ranije

Zivimo u Parizu,zelimo se preseliti u SR.Cerka mi je 2005god.ove godine zavrsava 8razred osnovne dopunske skole.Nivo FR skole je 4 sto znaci 8 na SR nivou sto je ovde skolovanje 9god /osnovne/.Treba biti 3 da bi imala nivo nase osmogodisnje skole..8 razred..hocu reci zavrsena Osnovna skola na Fr.Zanina me kako vi to racunate te nivoe i da li postoje prijemni ispiti zq decu iz inostranstva?? Osnovnu muzicku nema ali je pevala u horu Konzervatorijum 4god.Unapred zahvalna na odgovoru..Pozdrav?

bezimena
1 godina ranije

Vrlo je tesko upisati srednju muzicku ako nema osnovno obrazivanje, meni su pricali posto sam prosle godine zavrsila nizu muzicku, da nemogu koji nemaju nizu da upisu srednju i da su imali iskustvo sa bilo kakvim skolskim horom ili slicno posto je obavezno znati jedan instrument moze i vise i plus ostale predmete uz nizu muzicku a to su solfedjo i teorija muzike koji su poprilicno teski i ne uci se u osnovnoj, bar meni su tako pricali tamo profesori i ja takodje planiram srednju muzicku.

Last edited 1 godina ranije by bezimena

Pretraga