Gugl otkrio svoj projekat “Ara”

03/11/2014 15:05

Gugl otkrio svoj projekat “Ara”

Samo šest meseci nakon što je Gugl prikazao koncept svog novog “Ara” telefona, inženjeri su već napravili prvi funkcionalan prototip.

Na snimku iz Gugla vidi se kako inženjer uključuje uređaj, otključava ga i pokreće aplikaciju. Prikazano je i dodavanje i uklanjanje modula iz uređaja, uključujući LED modul, bateriju, procesor, zvučnik i USB ulaz.

Na video snimku može se videti ploča sa konektorima na koje se zatim postavljaju komponente. Uređaj je nazvan Spirala 1, a 50% telefona zauzimaju moduli. Spirala 2 biće predstavljena na konferenciji u januaru.

Prema informacijama koje su objavljene u aprilu, Ara telefoni će imati više baterija, koje ćete moći da menjate prilikom korišćenja telefona, a kamere niže rezolucije ćete moći da zamenite sa kamerama visoke rezolucije, a delovi će moći da se štampaju i na 3D štampaču.

Uređaj će dolaziti u tri veličine – mini, srednji i veliki, kako bi se zadovoljila trenutna potražnja na tržištu. Prednost je što će veći modeli moći da prime više modula nego što će, na primer, mali.

U Guglovom saopštenju piše da će moduli uključivati baterije, Wi-Fi module, Blutut, kamere, zvučnike i drugo.

U teoriji, bilo koji senzor koji može da se priključi kao modul, moći će da se priključi na Ara uređaje, a dok Gugl bude pravio kostur, tj. osnovu telefona, druge kompanije će praviti ove module.

Pogledajte snimak prototipa:

03/11/2014 15:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga