Mozzila Firefox: Ubrzajte najpopularniji web pregledač!

24/08/2017 14:38

Mozzila Firefox: Ubrzajte najpopularniji web pregledač!

Mozzila Firefox je jedan od najpopularnijih web pregledača, ali ponekad nam deluje da što ga više koristimo, sporije radi. Saznajte kako da ga ubrzate!

Pre nego što pokušate s ovim savetima, probajte prvo da isključite ekstenzije koje ne koristite, kao i da pronađete aplikacije koje troše najviše memorije. Takođe, nadogradite Firefox na najnovije izdanje.

Firefox se podiže duže nego drugi pregledači

Nakon što je instaliranneko vreme, moguće je kako će Firefoxu trebati sve duže kako bi se pokrenuo.
Kako bi rešili taj problem, otvorite about:preferences i pod General označite kućicu uz Always check if Firefox is your default browser.

Zatim pod When Firefox Starts odaberite opciju Show a blank page.

Firefox troši previše procesorske snage ili RAM-a

Ukoliko vas ovo muči, prvo pokušajte pokrenuti Firefox u sigurnom režimu rada (Safe Mode), bez ikakvih proširenja i dodataka.

Otvorite Options (sličica s tri linije krajnje desno, u ravni sa adresnom trakom). Kliknite sličicu s upitnikom i potom Restart with Add-ons Disabled.

Firefox će se ponovno pokrenuti i ponuditi dve opcije: Start in Safe Mode ili Refresh Firefox. Odaberite drugu.

Ako je Firefox brži u ovom režimu rada, to znači da problem stvara neko proširenje ili dodatak. Isključite ih sve i ponovno pokrenite Firefox. Potom uključujte proširenja i dodatke jedno po jedno, sve dok ne nađete krivca.

Firefox tabovi

Ako nijedno od njih nije odgovorno, uzrok bi mogli biti Firefoxovi tabovi. Instalirajte proširenje Auto Unload Tab, koje će automatski rasteretiti pregledač od svih resursa koje neaktivni tab ne koristi. Možete ga i namestiti tako da automatski zatvori neaktivni tab u određeno vreme.

24/08/2017 14:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga