Drugi upisni rok čeka tri odsto učenika

06/07/2015 17:03

Drugi upisni rok čeka tri odsto učenika

Prema kalendaru predupisnih i upisnih aktivnosti, nakon rasporeda učenika po srednjim školama, na red je došao upis u srednje škole, koji se održava 6. i 7. jula.

Nakon prvog upisnog roka, na osnovu bodova i predate liste želja, ostalo je neraspoređeno tri odsto učenika od celokupnog broja učenika koji su ove godine konkurisali za upis u srednje škole.

Za 2.008 neraspoređenih učenika, na raspolaganju je oko 10.064 slobodna mesta u srednjim školama – kako četvorogodišnjim, tako i u trogodišnjim.

Prema rezultatima rasporeda učenika po srednjim školama na osnovu liste željenih obrazovnih profila, najviše učenika je želelo da upiše neki smer gimnazije – čak 26 odsto njih, ali je ipak u gimnazijama širom Srbije ostalo još 1.000 slobodnih mesta za učenike koji će se u škole upisati u drugom upisnom roku.

Osim za gimnazije, veliko interesovanje među osmacima vlada i za medicinske, odnosno zdravstvene profile, kao i za obrazovne profile iz oblasti prava, ekonomije i administracije gde je raspoređeno oko 14 odsto učenika.

Nakon prvog uspisnog roka, sledi drugi upisni rok namenjen učenicima koji nisu raspoređeni ni u jednu školu sa spiska koji su predavali 26. i 27. juna. Nakon predaje druge liste želja 6. jula, učenici će 9. jula biti raspoređeni na neka od preostalih slobodnih mesta u srednjim školama kada će se vršiti i upis.

06/07/2015 17:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga