Posetite nas

Back to homepage

Sportska Gimnazija E-Gimnazija – Novi Sad

Adresa: Stojana Novakovica br. 2, Novo Naselje, 21000 Novi Sad
Telefon: 065-8222228
Website: www.sa-megim.org
Email: [email protected]

Sportska gimnazija E-Gimnazija ogranak je matične opšte privatne škole E-Gimnazija, koja već skoro punih deset godina postoji i radi u Novom Sadu, i koja je u međuvremenu postala važan segment novosadskog srednjoškolskog obrazovanja sa preko 400 redovnih učenika.

Sportska E-Gimnazija nastala je tako što se nekoliko godina osluškivala potrebe učenika sportista i nakon toga stvorena je škola po njihovoj meri. Biti uspešan u sportu i školi istovremno- nije lako. Zato je učenicima ponuđeno niz pogodnosti kako bi svoje obaveze, i prema klubu u kojem treniraju, i prema školi, završavali na vreme. Škola primenjuje informacione tehnologije u nastavi i po tome smo posebna škola u regionu.

Uloga u životima učenika sportista nije samo da im se pruži obrazovanje. Ono zbog čega škola nosi naziv Sportska gimnazija je maksimalna podrška sportu u svakom pogledu. Zato i ne treba da čudi činjenica da su mnogo puta gosti ove škole bila velika imena iz sveta sporta, kao i to da veliku podršku ustanova ima i od novosadskog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Njihovi predavači takođe učestvuju u radu ove škole tako što povremeno drže predavanja iz najrazličitijih oblasti: sportske fiziologije; anatomije, sportske psihologije; zdrave ishrane, metabolizma i antidopinga; kreativnosti i logike u sportu; prevencije povreda.

Učenici ove škole su osvajači velikog broja medalja kao predstavnici reprezentacije Srbije u fudbalu, tenisu, vaterpolu, košarci i ostalim sportovima, i kao predstavnici škole na školskim takmičenjima.

Sportski centar E-Gimnazije služi za rekreraciju učenicima, prostire se na 12000 kvadratnih metara, sa 11 teniskih i 3 terena za mali fudbal pod veštačkom travom, kao i otvorenim bazenima. Pravljena je po uzoru na istoimeni centar u italijanskom gradu Modeni. Pored najmodernije opremljenih terena osvetljenih sa 120 reflektora, ovaj objekat raspolaže smeštajnim kapacitetima i kantinom za učenike izvan Novog Sada, restoranom i savremenim učionicama za izvođenje redovne školske nastave.

Pogledajte još