Čuda prirode

09/11/2020 10:15

Čuda prirode

Već smo spomenuli neke svetske misterije i čuda koje je stvorila sama priroda ili čovek, a kose se sa svim zakonima prirode i logike. Pećina u Rumuniji koja ima potpuno svoj ekosistem i drugačiju atmosferu nego površina zemlje, bunar koji okamenuje i radioaktivno jezero- koje je ipak delo čoveka. Ali ovde nije kraj…

Park u Austriji

U ovom prelepom parku u Alpskom delu Austrije možete da uživate, šetate, planinarite i odmarate na klupi, pravite piknik ili igrate frizbi, kao i u svakom drugom parku. Park kao i svaki drugi, posebni ga čini samo alpski šmek pretpostavili bi ste, ali to nije teko. U njemu možete uživati i opuštati se, u šetnjama, stazama ili livadama i hladu bogatih krošnji- samo u jesen. Vratite li se u ovaj park u proleće moraćete poneti ronilačku opremu!

Ovaj park u potpunosti poplavi i postaje jezero sa proleća, zbog obližnje planine sa koje otapaju snegovi i ledovi čim otpli. Tada ovaj park postaje jezero. 

Ples munja u Venecueli

Postoji mesto na svetu gde se oluja nikad ne završava! Nalazi se na zapadu južno-američke države Venecuele  na nebu iznad reke Katatumbo. Sa početkom u 19h, svako veče na ovom parčetu neba počinje spektakl, festival munja.

Niko nije siguran koji je razlog ovog fenomene, a prema aktuelnoj teoriji naučnika, oblik planine uzrokuje pojavu toplih vetrova koji se potom sudaraju sa hladnim sa Anda i to uzrokuje nevreme zakazano za noćno nebo ovog dela Venecuele.

09/11/2020 10:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga