Da li je raskid najgora stvar koja je mogla da se desi?

23/03/2020 13:32

Da li je raskid najgora stvar koja je mogla da se desi?

Srećna emotivna veza je potpunost za nečiji organizam. Raskid prekida osećaj euforije, uzbuđenja i prepušta mesto osećanjima neispunjenosti, nemoći, očaja i tuge. Za takva osećanja postoji rok trajanja, potrebno je vreme i nekoliko dobrih saveta.

Prvo, vi i svi oko vas morate prihvatiti da je tuga individualna, da se različito manifestuje kod svakog i isto toliko različito traje. Ne postoji matematička formula pomoću koje možemo rešiti bolan raskid, bilo da je ljubav trajala kratko ili je bila na duge staze.

Različito je, takođe, naše poimanje odnosa i prekida u različitim životnim dobima. Zato nije kliše kada vam u tinejdžerskom uzrastu stariji kažu da ćete biti zaljubljeni ponovo, jer – hoćete. Bez obzira na to što su u pravu, moraju vam biti podrška.

Jedan od glavnih saveta je – plačite. Tuga je zdrava, a suze su produkt te iste tuge.

Drugo, a nikako manje važno – skrenite misli. To vrlo lako možete uraditi uz pomoć svojih svakodnevnih obaveza, druženjem sa prijateljima i praktikovanjem hobija. 

Postoji nešto što ste zapostavili, a toliko volite da radite? Period nakon raskida je pravo vreme za to! Dešava se, recimo, da tek tada otkrijete koliko dugo niste pisali pesme, ili koliko dugo niste ništa kreativno napravili.

Nakon svakog raskida mi emotivno rastemo i sazrevamo. Zato se za određene godine vezuju određene emocije: od sviđanja, preko zaljubljenosti do ljubavi. 

Zaljubljenost nas potpuno pokreće, ali zato nas i potpuno slomi na kraju, dok kod ljubavi prekid ne mora nužno da prouzrokuje najjaču bol – neretko se dešava da su dvoje toliko samosvesni da sporazumno prekinu nešto što zaista ne ide.

Šta znači: koristi mozak?

Šta je mozak i kako on izgleda? Pa, ovo je raskid!”.

Ali, vi i dalje možete da koristite razum.  

  • Provodite vreme napolju,
  • Budite ponosni, ali na pravi način, kako biste pomogli sebi,
  • Ne tražite objašnjenje za ono što je već učinjeno,
  • Ne sažaljevajte se,
  • Ne preuveličavajte raskid,
  • Ne tražite zamenu odmah, jer iako mislite da će vam prijati – neće,
  • Period nakon raskida će vam sigurno pomoći da zavolite sebe,

Sebe i samo sebe – dakle fokus je na vama. Zato raskid nikako nije ono najgore što je moglo da vam se desi. 

Naprotiv.

23/03/2020 13:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga