Diskusijom do rešenja socijalno ugroženih učenika u Nišu

25/02/2015 11:20

Diskusijom do rešenja socijalno ugroženih učenika u Nišu

U velikoj sali Mašinsko-tehničke škole “15. maj” u Nišu 26. februara u 10 časova održava se panel diskusija o socijalno ugroženim učenicima.

Cilj diskusije je da se pomogne materijalno ugroženim đacima, a za početak uputiće se apel Gradu da se ovim učenicima obezbede povlastice za prevoz.

Panel diskusiji će prisustvovati pomoćnica ministra prosvete Zorana Lužanin, posebni savetnik ministra prosvete Milovan Šuvakov, kao i predstavnici Centra za socijalni rad.

Diskusija je organizovana od strane učenika, u saradnji sa profesorima, a nosi naziv “I ja imam san”. Učenenici ove škole kažu da ih je na ovu ideju navelo to ško vide “da sve više njihovih vršnjaka živi u izuzetno lošim uslovima”.

Zbog toga što neki učenici ne mogu da priušte kartu za prevoz do škole – gradskim ili prigradskim autobusom, oni ne mogu nesmetano da pohađaju nastavu. Mesečne karte za učenike koji ne žive u Nišu iznose i do 7.000 dinara.

Centar za socijalni rad sastaviće listu učenika koji su socijalno ugroženi koja će biti prosleđena nadležnima u gradu.

Osim ovoga, cilj diskusije je i da se pronađe mogućnost da socijalno ugroženi đaci budu uključeni u društveni živor grada i da budu deo omladinskih organizacija.

Svi koji žele da pomognu u rešavanju ovih problema pozvani su da učestvuju u panel diskusiji, a oni koji nisu u mogućnosti da dođu, mogu je pratiti putem interneta.

Izvor: Južne vesti

25/02/2015 11:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga