Od danas u prodaji “Konkurs za upis u srednje škole”

21/05/2019 12:39

Od danas u prodaji “Konkurs za upis u srednje škole”

Konkurs Ministarstva prosvete za upis učenika u prvi razred srednje škole za narednu školsku godinu, u prodaji je od danas, 21. maja.

Osim opštih i posebnih uslova upisa i kalendara upisnih aktivnosti, u tom dokumentu su navedeni svi važni podaci o školama čiji je osnivač Srbija, područjima rada, broju učenika, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja, kao i o merilima i načinu izbora kandidata. Navedeno je i koja dokumenta su potrebna za upis, kao i spisak ustanova za smeštaj i ishranu učenika, škola sa domom i spisak privatnih srednjih škola u Srbiji.

Sastavni deo konkursa su i prijava za ispit i lista želja, na čijem spisku može da bude navedeno najviše 20 obrazovnih profila, potencijalnih budućih zanimanja.

Prosvetni pregled će u utorak objaviti i Informator, sa orijentacionim brojem bodova koji je bio potreban za upis u poslednje tri godine.

Konkurs i Informator mogu se od danas nabaviti u knjižarama Prosvetnog pregleda, pouzećem ili u knjižarama širom Srbije po ceni koja se nije menjala u prethodne četiri godine – Konkurs košta 250 dinara, a Informator – 220.

Izvor: www.danas.rs

21/05/2019 12:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga